【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩甚麼好呢? 討論區(10) - WSGWannabe 初一粗卡

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
唱歌/Idol 癮嘅起源...
所以引伸嚟講,又唔多覺得呢次WSG project好似部分朋友咁講「太拖」;始終一堆女藝人本身唔可能好似男藝人咁一開始就talk得玩得,平日各自又瓣數唔同多數互相唔識,就算唱歌嗰班算係相識又唔一定真係熟,宜家個長度算啱好畀佢哋混熟夾到有chemistry同綜藝效果。

如果有嘢可以縮,可能就係前段初選部分。但當中有啲落選者其實都係幫到節目宣傳,亦未必有位cut幾多。再盡少少想令啲人盡快有節目效果嘅話,可能就係留蔡貞安 (資深、有綜藝感識搞氣氛、識尹恩惠、藝員身份幫到堆同類融入)而飛起嚴智苑(中間schedule clash miss out時段多)。
矇面果度搞太耐啦
聽完一次歌,之後直接合唱揀12個算啦
有幾個仲要約佢見面傾計,又晝鬼腳完全係浪費時間,觀眾都係想聽歌見樣
之後出左樣,分左組就無話拖唔拖
大家都係想睇佢地有咩互動
係揀歌要見N個音樂人
又聽12次歌果度On9
仲要唱得好一般
其實可以OUT佢

Kota就可能真係無咩話題
又無咩個人特色
制作組都唔知點剪好
係,同KCM同大神同台一齊唱歌
幾多歌手恨都恨唔到
佢係聲樂老師 但又唱得冇真珠呢個兼職聲樂老師好
真珠既水平好高
無得比較
咁講都係;可能初選同組隊兩個階段嘅比例再調整,多啲去成軍搞歌練嘢表演,大家睇得會再開心啲。尾段都幾覺普遍反應係意猶未盡。
我覺得個尾都做得差唔多
已經有練歌,突擊表演,上YOUTUBE,換埋歌唱,上音樂節目,演唱會
節目組已經令佢地多返人氣同工作
係時候功成身退
智允把聲太尖太cute

希望佢地12 個可以往後行花路,尤其KOTA 同寶藍,年紀有番咁上下,多番D 人氣同商演,事業有第2春!
我會想睇多啲花絮
首歌的再好聽,我都唔會想佢地選歌時係咁一段狂 loop 咁多次,入錄音室又每個人唱一次
同埋我始終覺得根本問題係選得太多人,4 x 3 鏡頭好難平分,總有人多有人少,你要人人都咁多鏡頭咩,一定好長,而家好長但又覺得你拖戲咁 sosad
我都唔係好鍾意智允把聲,呢種音色唔係我杯茶,就算佢唱 fire 個唱法都係突出佢音色
但係最後首歌就返團體同冇咁高音,我覺得好聽好多
同樣昭娟一路把聲都好甜美,同寶藍唱復古歌嗰時中低音都好有力量,唔會被寶藍比下去,有驚喜
soyeon我係演唱會先感受到佢嘅特色
同sole合唱嗰首好正 同埋個造型好靚
之前成日覺得佢係利特
所以佢真係超好彩 我唔諗呢d唔係劇本黎
佢由盲選開始真係受上天眷顧
真係綜藝之神
如果昭娟有個人活動嘅我會有興趣留意佢嘅後續
除咗佢外,寶藍 hynn 知蘇 趙賢雅 權珍雅 都係
呢樣關導演功力責任大d
我覺得一開始得個影盲選時冇諗到佢唱得咁好咁受歡迎,然後合唱歌就有劇本,唔係嘅合唱歌時明明隔住門,大神都問佢點解想喊,等佢講好似同自己偶像合唱嘅事
係咪跟劇本所以同組就見仁見智,但同組後互動之類,就應該冇劇本,亦都唔需要喇,兩個嘅眼神勁有愛
我反而覺得佢真係聽出左係寶藍 因為真係好易認
佢應該返laboum啦
佢係聽得出,寶藍把聲都有啲辨識度
但明明隔住門睇唔到,知蘇個咪開住,佢好似咳咗一聲,然後大神問佢做咩想喊,我係覺得呢個位最劇本
明嘅,嗰一刻又唔可以公開身份,但係要有個位帶個故事出黎,唔反感嘅,況且後來都證明佢地係真愛
早排我睇嗰時甚至諗製作組係咪想捧佢地年尾爭 best couple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞