【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩甚麼好呢? 討論區(10) - WSGWannabe 初一粗卡

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
不如砍掉重練算啦
我覺得係播影時間問題
不過之前msg完左
都有上認哥 rm依d宣傳
睇下wsg有冇機會上其他節目
知蘇harmonica成段都係羞恥play
成集最好笑
mom過左半年有出過新歌
wsg可能都有機會
都過左成年幾 俊河同美娜都仲係唔得
係 嗰陣先感受到原來dc喺歐美真係紅起左
KCM成個白卡痴漢騷擾小妹妹咁,但又唱得好聽
kcm實力係不容置疑啦 係好鍾意搞笑姐
ziso參加wsg其實都綜藝之神眷顧
盲選嗰陣把聲似ben已經帶起左少少討論度
公開身分因為演員反差又勁又帶起左熱度
跟住撞正自己偶像喺度又有條獨特嘅storyline
造型師幫佢著袖套又促成左kcm同佢嘅組合
諗落演唱會上面一個歌壇大前輩+綜藝大前輩同台合唱真係千年一遇嘅機會
講響歐美嘅威名高過本土兩三級,呢下好癲~

講真原先覺得佢哋無份玩QD2勁可惜,宜家馬後砲睇返就發現原來唔去好過去。無去,期間CB攝到位開齋,相對嚟講QD2今次反應唔算炒得起(收視同關注度係有,但尤其後段係接連畀IVE、Le唔識串 etc嘅CB同新聞冚過咗)。唔去QD2而接連開齋又去德國同Primavera威,真係塞翁失馬嘅完美演繹。
一直覺得happy face個策略幾好
Dc啲special clips cover歌勁啱外國口味
Lucky strike同speechless
吹口琴個下 佢自己好鬼開心 滿足
KCM 同 知蘇 果part 既 知蘇真係好cute
知蘇仲有戴住airpods
造型跟足KCM
12個入面,最無話題性可能係KOTA, 呢兩集特別有留意,連畫面都好少,佢都好似悶悶不樂咁!
其實要多謝係佢地個作曲家
未重組成dc之前佢地前身都係好common嘅女團風
重組之後d歌嘅concept好重 又獨特
之後what嗰期突然加入左大量韓國本土鍾意嘅元素心諗仆街
但下次作品即刻出左首平衡團體特色同大眾喜好嘅神曲piri出黎
玩得演藝要預左有紅有唔紅,實力運氣觀眾緣缺一不可
我覺得個笑星仲冇存在感又成日撞schedule出席唔到活動
個人覺得12個人, 最有驚喜當然係知蘇
但咁多個Idol / 歌手黎講, 我覺得昭娟真係值得再紅啲
Kota Sunny hill橡子音樂會已經介紹過 係無咁大驚喜同設定 佢性格又比較正經自然份量少
其實唔係悶悶不樂 應該知道就黎完唔捨得
留意下完場佢其實喊得好勁...
趙氏 今日IG都有2位WSG既成員同佢應援, 佢係咪賣啤酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞