【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩甚麼好呢? 討論區(10) - WSGWannabe 初一粗卡

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
純粹作為歌手身份 佢係最無經驗嘅初哥咁解
我諗係劉三絲 ssak3練返嚟
點解cut左大神haha美珠首歌同埋安歌大神首歌
本身無挑個時練好左個底
以為大神係唱Trot 果期練返黎
唱trot再進步多啲
wsg完左 除左有d空虛之外仲有就係擔心成員搭完呢次順風車之後可唔可以延續到
個人最擔心係soyeon 雖然佢個團之前回購出過醜聞但佢嘅實力真係deserve better
我見Laboum 好似被佢帶翻起好多 有幾次商演 上Mbc唱咗幾次歌 再睇吓公司之後點Backup 希望佢可以出Solo
知蘇真係好得意
但係衣著問題定係佢真係肥 睇落去個身好腫漲咁
佢地係咪換左公司?
之前佢地公司都幾kick 玩回購撞中iu
老實講 除左一線團之外喺iu手上搶一位都實比人屌到仆街
你睇佢手腳都好幼 唔知點解望落咁腫
希望佢地既友誼可以一直KEEP落去
無計 上鏡肥十磅
造型師要諗諗計
睇wiki好似係有人退變4人後轉新公司
希望公司識做可以把握今次機會
依家女團塊餅真係飽和咁滯
d新世代團隊隊來勢洶洶 ive leserafim newjeans呢d
yg都感受到壓力拉返bp出黎cb
唔期望可以去到佢地嘅高度 但起碼好似bg咁keep住
其實之前有cb 成隻碟都好聽不過真係接近無人理
https://www.youtube.com/channel/UCnJWJyWOS6Krq-zYtD3Zu3w/videos

d站姐應該同mbc deal好左今日節目播完先放fancam
都合理嘅 95% 嘅韓國偶像都經過咁多年訓練 全部都有相當嘅實力 要脫穎而出就要講求 人脈,資源 同埋機遇…
聽多咗Ziso講嘢同唱歌把聲,其實有幾分似Younha。尤其呢段片唱呢類city pop,仲似,好正。
冇啦 就算係bg呢d上年引起左社會形象級嘅逆襲去到今年都dup哂
其實都好慘 細公司真係冇人權
難0架,除非有某啲好獨特嘅路線keep住條水,否則普遍嗰三兩種大路風格(青春元氣feel、girl crush),出道三年都唔爆就差唔多係咁先。何況呢期集中晒啲大公司新團鬥爆,個餅真係無晒咁滯 (連StayC 算係中小企之光,啱啱CB爆到實體賣20萬隻,都只係得一個The Show一位)。對比同佢哋同年出道 (2014) 而且更紅/紅過嘅GFd、Mamamoo、OMG都已經解散/半散,佢哋唔紅但仲生存都已經算犀利喇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞