2017 入境事務主任 集中討論 (4)

519 回覆
2 Like 0 Dislike
等到就黎癲
Sor 巴絲打
Just ff

放流料死全家
等到就黎癲
Sor 巴絲打
Just ff

祝連生貴子
心智未得成熟
你未有資格做IO
收皮la 你
未咁快啦
而家in 緊in service 既人
所以有排等

利申 男友入緊學堂

即係你男友係學堂接受緊 IO training? 明明前幾日 passing out 左上年嘅第二批,即係上年請嘅有第三批 IO 入學堂?

唔係 男友接受緊ia training 黎緊出班
佢今年申請左外部招聘batch 1同大家一樣等緊final in
佢而家仲係學堂 所以知道d呀sir 仲見緊in service 既等升職既io

之前一直潛水追post
見你地咁心急等final 先上水講幾句

係我講得唔清楚 sorry for 1999

我反而想了解下
你bf train緊, 但又apply IO
咁佢點請假?

做緊正苦工 去見正苦工係可以放authorised absence 不用扣假

巴打唔怕比老闆知你見工咩
我都係正苦,但係我用自己假

學堂受訓你點請自己假/sick leave
不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

認真一問,屋企紅事有冇得請假/請夜晚?
( Show Blocked User - 胸無一物小嘍囉 )

一打唔洗找

唔係 男友接受緊ia training 黎緊出班
佢今年申請左外部招聘batch 1同大家一樣等緊final in
佢而家仲係學堂 所以知道d呀sir 仲見緊in service 既等升職既io

之前一直潛水追post
見你地咁心急等final 先上水講幾句

係我講得唔清楚 sorry for 1999

我反而想了解下
咁佢點請假?

做緊正苦工 去見正苦工係可以放authorised absence 不用扣假

不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

我反而想了解下
咁佢點請假?

不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?
終於出

28/7 fib
有冇同路人

無意罵戰

呢個post真心好笑 咩一定有聽日有

有無都可能唔關你事啦 因為fail左

日日上黎圍爐搞乜

其實識現職IO有冇用
問佢地會唔會知D咩野

不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

我諗唔洗既 學堂都幾有人性
其實識現職IO有冇用
問佢地會唔會知D咩野

點解你唔問佢
其實識現職IO有冇用
問佢地會唔會知D咩野

點解你唔問佢

講真入境太多唔同政策
Ordinance又一大堆
最怕d親戚朋友問呢樣問個樣
當你咩都識
大佬問之前可唔可以google下

利申非io

不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

之前返過一間公司,我話白事請假,要我交死亡證
真係痴撚線仲要搞死人,索性請no pay leave算

不過我都想知多d

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

你傻撚左?點解唔洗交supporting?
Fib係咪都係14日通知?

sure not

有冇師兄答下有幾多日?
Fib係咪都係14日通知?

sure not

有冇師兄答下有幾多日?

10-14 日

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

我淨係覺得白事都要交好on9
仲要俾晒親人d資料公司

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

仲要俾晒親人d資料公司

死亡登記本身都係入境做架啦

學堂重傷/白事有假拎

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話
係要統一個要求 唔可以有漏洞姐

紅事睇你cm啦 未必有

白事洗唔洗交死亡證?

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話

邊個會拎死人黎開玩笑

白事洗唔洗交死亡證?

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題
稍為有系統d 既公司都要跟足規矩做野啦
你覺得可交可唔交 或者唔適合做紀律部隊/政府

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題

係原則問題,又要請白事假又唔交死亡證,你覺得無人會黎死人開玩笑?

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題

紀律部隊跟足規矩 睇黎巴打你唔太適合做
Btw 政府工無白假 剩係可以用VL

仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題

紀律部隊跟足規矩 睇黎巴打你唔太適合做
Btw 政府工無白假 剩係可以用VL

政府跟足程序我覺得唔大問題
但係私人細公司都要搞呢樣搞嗰樣,扮晒自己係大公司咁就好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞