2017 入境事務主任 集中討論 (4)

519 回覆
2 Like 0 Dislike

你傻撚左?點解唔洗交supporting?

我淨係覺得白事都要交好on9
仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話
係要統一個要求 唔可以有漏洞姐

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題
稍為有系統d 既公司都要跟足規矩做野啦
你覺得可交可唔交 或者唔適合做紀律部隊/政府

紀律部隊跟足規矩 睇黎巴打你唔太適合做
Btw 政府工無白假 剩係可以用VL

政府跟足程序我覺得唔大問題
但係私人細公司都要搞呢樣搞嗰樣,扮晒自己係大公司咁就好on9

細公司點解唔可以執正黎做?你請病假都要醫生紙啦
你話白事請假 要證明都好正常呀
依到起碼一半人都唔岩做主任
講幾句就扯哂火 真係返到工點算?

咁你都係50步笑百步啫
做io fake人

咁你都係50步笑百步啫
做io fake人

誠信

我淨係覺得白事都要交好on9
仲要俾晒親人d資料公司

唔係想試你有冇講大話
係要統一個要求 唔可以有漏洞姐

邊個會拎死人黎開玩笑

唔覺得有問題
稍為有系統d 既公司都要跟足規矩做野啦
你覺得可交可唔交 或者唔適合做紀律部隊/政府

紀律部隊跟足規矩 睇黎巴打你唔太適合做
Btw 政府工無白假 剩係可以用VL

政府跟足程序我覺得唔大問題
但係私人細公司都要搞呢樣搞嗰樣,扮晒自己係大公司咁就好on9

細公司點解唔可以執正黎做?你請病假都要醫生紙啦
你話白事請假 要證明都好正常呀

揀細公司就係貪佢夠free
利申:工程行業
其實識現職IO有冇用
問佢地會唔會知D咩野

點解你唔問佢

講真入境太多唔同政策
Ordinance又一大堆
最怕d親戚朋友問呢樣問個樣
當你咩都識
大佬問之前可唔可以google下

利申非io

例就得一條immigration ordinance要讀
如果而家先黎申請IA係咪下年先開始in
其實識現職IO有冇用
問佢地會唔會知D咩野

點解你唔問佢

講真入境太多唔同政策
Ordinance又一大堆
最怕d親戚朋友問呢樣問個樣
當你咩都識
大佬問之前可唔可以google下

利申非io

例就得一條immigration ordinance要讀

115,331
177都要知d啦
仲有個婚姻登記
係今日喇
講真,考左咁耐都未有通知,真係好離譜!!
其實我估差唔多啦
我老細同我講收到immd memo問野
我估係fib前做reference check

利申: 做緊公務員, 未收到email
其實我估差唔多啦

FIB 前都有reference check?!
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor
Fib前唔會哂時間睇你cv
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇
不過公務員例牌會call report
以我所知fib前call一次, 到pass左fib call另一次
又一個星期
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇
以我所知fib前call一次, 到pass左fib call另一次

長知識了 姐係巴打會收到fib
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇

即係入境做緊野架
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇

唔敢講會收到
呢個post好多考官
可以幫人睇埋適唔適合做呢份工
呢個post好多考官

正想講
其實唔止IO 個個POST 都有呢D人
一兩個回覆就判斷你適唔適合做呢份工
呢個post好多考官

正想講
其實唔止IO 個個POST 都有呢D人
一兩個回覆就判斷你適唔適合做呢份工

上連登 勿認真
如果巴打係連登係正正常常 冇乜膠野,,fib 自我介紹時不仿向大sir介紹埋連登account,查閱後會考慮加分
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇

唔敢講會收到

巴打返緊咩政府工
其實我估差唔多啦

應該係做緊政府先有

應該唔會架wor

其實唔會睇

唔敢講會收到

巴打返緊咩政府工

Call report, 如果在職表現一般, 係咪會打折扣
(又未去到差)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞