連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
遲出糧係大忌嚟,no excuse

本身都有7日緩沖期

遲過7日係要附帶利息

BTW,HR人手計糧係咪笑話嚟?
最低限度都識用excel cal 出嚟...
HY post 呢d個心咪諗緊
serco你個人咁天使 都有呢日架啦
咪先咁樣打晒d野出黎囉
以為一個員工就打得殘一間公司
佢想毀滅人
佢唔止人格差咁簡單
點知serco真係個天使 只係on9既天使
而家公審晒佢夠唔夠連本帶利?
咁執著果5日利息做啲報勞記好過啦
真係完全唔識做老闆
想同員工打成一片真係好天真
ig shop咋 用excel計個數識自己gen出黎?
咪又係人手入落去 入完都要再verify啦
佢衰左一次都改善左 之後無再遲過
而家人地直頭連hr system都話會整埋
點會 以佢23K 計利息都係幾蚊姐
仲要啲人根本唔知有利息嘅說法

依家被人公審損失大唔大就見仁見智啦

但一鋪消袋就冇咩可能,過一段時間回完血咪又繼續賺錢
其實係
一間網店嘅勞資糾紛點解可以開到十七個post 講
Alicehahaha 都103個
好啦,走先
我只係覆 dontsleep巴講嘅嘢

識用excel 同 ig shop 規模大小冇咩關係

做生意或多或少識啲excel 好正常姐
唔通入貨計成本會用手寫手計咩..
我唔係話你講得唔啱
但有formula係excel都好
啲數都要人手入
serco信錯小人
新公司老細真係要小心d
我覆翻你post出嚟個雜雜訪問咋
話佢靠賣襪仔搵到幾萬丫嘛
個case 唔係月薪23K咩?
出糧autopay咪攪掂

就算係PT都係update variable 工時姐
如果有bonus要計嘅 7日時間乜都計哂啦

算啦,成個case 睇落都係遲出一次糧,唔係咩重點。
呢件事真係唔清楚係del定咩
Unshare唔係del la lol
唔見咗file咪問番人拎囉

咁你要去做下先鋒
唔可以咁樣忍氣吞聲嘅
又唔清楚 唔清楚你又一口咬定SERCO屈佢?
一開始HY話比人屈DEL
然後SERCO話有DEL 有人睇到LOG
跟住HY先出黎講話其實係有DEL
不過係所謂既私人野 點解唔可以DEL
咁你當初就唔好帶風向話人屈你
事實你真係有DEL 你扮乜野比人屈姐
誠信破產啦 你仲幫佢撐
其實都唔係屈
做左先鋒啦 死白卡妹
屈手足係N號房既?

N號房間參加者入面有手足
https://lih.kg/1941925
Up乜春
真係白卡妹黎
無嘢講就起人底?Lol

呢個acc at least四個人用架喎ching
咁都叫唔夠人講
你叫我做先鋒 我咪同你講我做左
然後見你講野成個白卡妹咁
咪去睇下你以前開過咩POST
原來係住大陸既藍絲黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞