連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
得罪講句,你似有妄想症,一係就嗰頭近有老花所以要較咁大隻字。
Serco無話自己啱,佢篇道歉聲明最尾都講咗願意承擔一切法律責任同希望得到受影響嘅同事原諒,唔知你係咪無戴老花鏡所以睇唔到呢?
好撚大隻字 仲要紅色 我而家俾佢說服到了
誰大誰惡誰正確呀嘛
間公司管理,行政,貨品係有問題
佢認做錯咗道歉,定係唔認唔道歉
邊樣會啱你心意

HY 上星期講話無供稅/報稅方面有證據
今日都成個星期,尋晚回應又講報稅嘅字眼
但都依家都未有證據

開post 追擊嘅人,講咗幾耐逃稅
(呢樣唔係HY講,所以唔入佢數)
又話有證據,畀出嚟嗰啲又錯,唔關公司事嘅嘢

即係覺得自己唔係錯
就可以唔回應,淨係負皮,唔道歉
屈完,錯咗,唔講唔提,咁就做得啱,係唔係
畀埋你睇所謂證據錯到點
都估計到又係睇完當唔知,唔覆,縮埋一二邊

連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控
https://lih.kg/xurumRX
#578 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
原來仲有D 臭西鬧到冇野鬧
連道歉都要鬧

呢度冇人覺得 serco 完美冇做錯過
但對於 hy 呢種得勢不饒人、歪曲事實、蠻不講理
就肯定要屌到佢仆街冚家剷
而家條臭西都縮沙
仲有傻閪入黎撐佢?
其實由頭到尾都係佢作
又吹到得班family有乳鴿食佢無份
咁鬼小事
又係佢話佢自己同family唔同房
佢點知family係咪做左其他額外既事而令serco請食野呢
講到serco 刻薄搞小圈子,淨係請佢地唔請你
但另一方面又唔講一年加4次人工喎
我真係寧願唔同family堆玩唔食乳鴿,但袋住23k
HY又吹serco唔食佢地買既甜品,係唔理同事咁話
又話serco擺禮物係studio唔理
serco係錯左唔識做細節位姐,講真佢係studio多過係屋企,你點知佢無用
一間食左你地買d甜品 又有肚腩 又有炒車相架啦
全部都係佢自編自導自演出黎
呢度講道理既師兄師姐都無用過紅同大隻字
佢地係咪小朋友黎
一年加到4次人工既老細
雖然得一個加到
但其實都證明到佢至少唔係刻薄 最多係唔識MANAGE
家陣一年加到4次人工都要比人公審
其實就算唔加人工都冇得怨啦
當初份糧你情我願冇人強逼
唔鍾意可以走
加咁多俾條臭西反而比佢屌返轉頭
黐撚線
好心冇好報咪呢d
唔多謝都算啦
仲要全部都係作
人地搵到證據出黎就話炒車sor 咁就算..
人地係憎你既話 就唔會你次次辭職都留
仲要黎你屋企樓下搵你 鍾意就話好呀屋企人 唔鍾意就話人恐怖情人+情緒勒索
仲要吹返人地整小圈子先
如果我老細肯加double人工 我可以多洗廁所~~~
有躁狂症去睇醫生啦不如冇人覺得serco係完美呀 得hy啲fans先覺得hy完美咋見你地連雙黃線都咁介意 唔道歉都唔知要俾你地講幾耐
點解仲推緊
覺得人哋overpaid都係人工低
咁耐都未有人爆hy個樣
間嘢幾時執笠
無爆過佢個樣出嚟你都知係佢?
各位,serco store一班現職員工已經聯絡咗我,對HY誇大其辭嘅指控發表感想及回應,稍後時間會公開,但很抱歉,班人好厚道,暫時並無收到我最期待睇到嘅野
睇嚟係班有教養的員工 留名想睇
因為條女真係好典型MK公屋冇腦中二味
需要大家借呢單case學做人
冇諗過會妹豬到咁….

嗰陣我係搵到佢有個fd tag過佢 但嗰個fd已經轉咗做private
我諗hy真係驚
想知當時係咪已經bitch
岩岩開始個陣佢ig有佢既側面相,同埋d followers我都識,所以咪知係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞