連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
逃稅單野都未同佢計,稅局機密信都夠膽死放上嚟
咁撚叻 自己搞management囉 但又未報稅
原來佢真係無反省過 仲要鬧人唔講道理
叫人唔好sd比佢
真正想人唔sd比佢係唔好覆件事
打橫行啦不如
叫人唔好提,但自己又提起
即佢聲稱自己返工準時,即攪珠攪到佢有錢分的
咁佢嘈乜?為姐妹感到不幸?
原來潮流台個樓主都係八婆守唔到把口,話呢個post嘅人係波台狗/serco打手/返工奴隸,扮哂持平話只想討論爛衫,骨子裡都是八婆
我又真係奴隸黎
但hy講啲point乜細左咁多
又無左貓網 無話人老豆老母了?
ref check 洗廁所都冇了?
成單野係睇唔過眼老細係張form tick你態度唔好,覺得佢搞你,所以用咁多時間post ig story
仲幫埋班前員工出氣
已經冇理佢地班臭西
根本就理虧
睇條八婆講嘢都覺得佢閪
好哋哋講佢唔覺得自己係overpaid咪算
係要踩吓其他人話hurtdesigner投稿嗰班designer係underpaid

個po入面話佢辦工時間做私人嘢呢啲就全部當睇唔到

一條垃圾asso妹請返嚟唔係做嘢都袋23k
咁都唔係overpaid
旁人角度覺得佢咁嘅學歷根本都唔值呢個價
佢就屌返轉頭話「唔通要諗埋老細係咪出太多糧俾我」
9唔撚搭8
佢同hy都好撚似下
又係話唔想再講八婆嘢 要講返出去開po
然後又話人打手 仲pin埋人地嗰句等人屌
早幾日睇返hy story 我先知知成件事比佢歪曲成點
hy都真係教左我唔少
HY : 我就係要鬧,老細比得我呢份糧,我就要袋,一單還一單
講真佢嗰23k咪又係靠運氣 唔係serco撚有人肯俾佢依個價咩 所以佢一俾人炒咪要即刻轉行
見佢講到人地唔爭取自己幾努力咁 唔知以為佢創立咗咩工會幫designer爭取咗啲咩福利佢做咗啲咩令佢咁有自信有資格話人唔爭取
hy見字可唔可以分享吓你係做咗啲咩爭取爭取到點解仲要轉行嘅

Hauying 追擊serco 嗰陣好撚雀躍架wor
而家見輿論調轉就笠水呀
你屈完人搞臭人個名唔駛道歉呀

我係serco 告到你甩褲添呀柒頭
想就咁算 咪睇下serco好唔好人放過你lor

自我中心撚 搞完人想拍拍籮柚走左去,
今次俾你遇着serco 咁撚林善 又真係俾你可以冇後果 我真係恭喜你
條女真係好撚on9
又係佢追擊人先 跟住而家話唔玩啦又拋番個波比serco
人地從來都無要同你潑婦罵街
我頭先睇咗
笑件衫-5度會唔會好凍
睇到我好尷尬
差啲以為係小學雞玩報復
條女都戇鳩,不嬲個氛圍都係咁,所以就得寸進尺妹仔大過主人婆?到老闆頂你唔順炒你,就係人地唔啱?你打工咋,氛唔氛圍都要尊重架啦,當自己係老闆咩都比你話事好唔好?
hy有你呢個老鼠屎打手真係多撚謝
尋晚 回應加多個point 9
仲講緊報稅,仲未講到係咩事
回應埋先潛啦,唔該
HY抵炒

啲客又係咪抵買劣質貨啊
Serco咁理直氣壯點解要用official acct道歉呀
之前明明係佢自己話「出面班同事講嘢夠好大聲就得,自己就唔得」
依家第一段又話呢個態度唔啱
精神分裂?

同埋原來間公司工作氛圍係輕鬆=可以肆無忌憚做自己嘢,大聲播歌、搶演唱會飛
用私人acc嗰陣你地又話佢特登唔用official acc
依家又話理直氣壯洗乜用official acc
依家係咪冇嘢講到咁呀師傅
你咁講會俾人話你奴隸眾生平等呀
咁做乜道歉先師傅

做乜道歉呀?? 做乜道歉呀??

你做得啱㗎嘛 你唔要求人道歉仲要係official acct出聲明道歉?

你Serco係on9定扮委屈博同情呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞