連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
咁serco閪嘅話又點會有啲老員工做咗咁耐呀?
嗰邊樓主唔係pin咗叫人咪撚講八婆野咩?成班八婆守唔到把口
出面都幾多人唔知serco 間野
所以真係未必知
成場都係鬧劇
佢帶風向 咩都唔清唔楚
最尾原來有出入
唔係話ss 係好公司
但唔需要人格謀殺前老細
HY 話佢兩年前part-time ,
serco冇供MPF (從薪金扣除5% 作供款), 而家先處理返, 好慘

懷疑serco 就係唔知要扣5%, 將5%都俾埋佢出糧

而家有得攞多5%, 仲好慘好慘
HY話新老細明白佢舊老細幾仆街?
唔肯定自己有無睇錯
唔知喎 但新公司無情緒勒索
又唔使狼人殺又可以講粗口
仲講逃稅
乜證據都攞唔到出嚟 連hy都唔敢再講
睇怕又炒多次車啦
咁咪出去見真章囉

我明明記得你係屌 serco 既 user 黎架喎
佢兩年期間就害到人地SERCO 聲譽無晒
佢班朋友仲幫拖
仲要人地無左咁多followers 佢仲好似好高興咁
真係好肉酸
而家個個反serco就愛貓大使 交通大使上身
你咁愛貓 又唔去執?
係返工又唔提出貓網?
真係愛貓既係返工期間一早提出左啦
方死佢都係想睇人死而唔係幫人果隻
執完又要影人地d 貓屎上網話人虐待貓
一間返工又要扮好開心 搞到你無晒真性情咁
真係CLS
好彩serco未on9到del whatsapp記錄 唔係比HY害死
係但上面條友仲講緊「逃稅」仲judge人係咪冇睇晒hy啲story咩居心自己諗
> 講咁耐都應該澄清下
咁 hy 一向都係等d 八婆吹夠喇
判晒 serco 死刑喇
先會施施然出黎話「哎,唔好炒車,澄清返」
「我冇善良人設,講野係咁直架喇」
到時已經又推左幾個 post
Serco弱智?自己唔識諗下洗唔洗裝貓網?
咩都唔知唔識以為
梗係弱智啦 弱智先請個反骨
唔弱智點會請個放佢炒車相上網既人

真係愛貓咪會當面出黎講啦
等夠兩年然後愛貓大使上身咁,博乜?

serco到而家仲唔公司HY啲炒車相,我都覺佢弱智
-啲窗冇打算開
-有窗鎖
-道完歉
-帶埋返屋企
-為救貓洗6位數 全天候湊住隻貓

Hy:當啲貓打卡工具
補充埋瞞稅 同 逃稅 同樣意思
估你應該想講 避稅 唔係瞞稅
避稅係有灰色地帶
如果真係逃稅, hy 個爆料線人自己有份參與都走唔甩
其實咁樣公開公司秘密得唔得?
佢連人地前兩日仲有十單生意都公開啦,明明離咗職仲知咁多野,serco見字小心內鬼。
私人公司內部嘢
佢公司合約離職反競爭嗰D terms 都無, 內部資料保密估計都無
最多民事告, 不過應該都唔浪費時間搞
某啲ching講得好啱
HY就係嗰啲乜鳩都誇張化,講啲唔講啲,仲要企曬高地嗰啲撩事鬥非最乞人憎嘅人美化自己醜化人地
一開始已經講大話話人地主動send信唱衰佢
咩攪珠原來係全部人傾出嚟,send 完個 emoji 而家就話其實自己唔同意 都幾撚黐線,鬼知你嗰時諗咩?
po 張鳩影嘅相出嚟引人講然後話唔係批評人外表
講完啲假嘢過兩日就話澄清澄清,好似啲人打撚完人就話唔好意思打錯,幾撚識玩
睇返上面原來半年仲加一倍人工俾呢條友
serco真係養狼狗咬自己春袋
唔講咁多
啲pr又可以block多個人
一陣又cap圖話全部都blocked user
雖然我都係半食花生
佢執左都唔太關我事
搞到人地得返十單生意仲要開心到咁都唔知咩人黎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞