連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
呢類公審不嬲都對被公審者唔公平
公審人條友可以一開始帶晒風向
到之後發現另有內情嗰陣已經好難為被公審者平反
hy唔食東海堂已經黃過serco捐五皮比立場啦
followers又跌了1k
五皮真係 當廣告費
幫佢賺翻100倍唔止了!
痴撚柒線

而家邊邊網絡欺凌?on9
笑撚死 真係
講都冇撚嘢好講 屌人推得多post
唔講仲以為推多幾個post就會錯都變啱
唔講我以為起撚咗hy底
網絡欺凌

講真呢次啲Ching算斯文
真係要欺凌要搵黑材料嘅我相信唔會冇方法 但大部分人都只係就事論事討論返雙方嘅證詞

反觀hy貼人炒車相 屈人有閃卡 前期證據大量誇大、誤導 得閒又跳出嚟話中止炒車然後班人繼續扮睇唔到

唔好以為block撚晒啲人自己就贏
慳啲啦垃圾pr
HY有相流出
勁大咪
佢遲嘅大部份都係法定時間入面就出到喎,依家啲人屌佢點解唔係1號出,係有次遲過法定時間5日,揸正黎做就快啲叫hy報勞工署啦,報左再講,唔報正契弟

供MPF,知道填錯野已經即時幫個員工供番哂全款仲比政府罰左錢,負左佢法律上責任啦

報稅問題,hy又話有核彈證據話serco逃稅?帶左幾日風向之後影都冇,證據又冇

如果講揸正黎做,員工都唔應該遲到,遲兩日收信等炒,唔應該番工買演唱會飛,如果講到揸正黎做

如果真係咁難接受依間閪公司,都做到兩年幾唔出去搵過份,究竟係咩心態
點解 HY 唔報勞工處呢?
我覺得最主要原因
就係 HY 都好清楚記得當時 serco 有同佢講過
而 HY 係表達左 ok、冇問題、唔太介意
既然僱傭已經私下協商好
而份糧亦已經出左
佢地兩者之間已經完全冇任何欠薪既問題
留低既紀錄只係 serco 曾經犯過錯
但 hy 都表達原諒左
事情亦已解決左既
所以根本冇可能報到勞工處

成個 scenario 就係兩個字總結就係︰
有條臭西反口唔認 settle 好
將D 陳年舊帳拎出黎屌完又屌
小器、冇誠信、心胸狹窄、正一賤種

呢個世界人誰無過?
HY 自己返工經常遲到 (從 serco 要推個 on9 policy 去罰錢就睇得出)
大聲播歌騷擾人
返工果陣用公司資源撲演唱會飛
搞小圈子講是講非
呢d 有冇道過歉?好明顯冇啦屌佢老母
淨係識翻舊帳
仲要係本身已經 settle 好既舊帳
佢自己ig打晒出黎講自己點返工,我係佢同事既話會覺得驚

佢就係知serco 有晒對話記錄咪唔敢報囉

hy一間又會解釋 你係老闆 梗係要9覆你ok架啦

但心入面就同班小圈子朋友唱衰serco

搵佢做freelance果啲諗下得罪hy 又會自己出黎爆機密

將 HY 同 serco 放係天秤兩側
唔計樣
淨係計人品
我會同 serco 做生意
但絕對唔會請 HY
計埋樣
結論一樣
佢班小圈子唱衰serco就叫受害者互相支持,人地serco store一班返工好歡樂幫serco講好說話就叫family member圍威喂
serco根本無錯 hy自己認對貓無感情咪咁囉
鍾意就玩貓 唔鍾意照顧貓
自己唔諗下jarvis腹膜炎 淨係pin人地唔清楚
仆街到要zoom近人地啲貓屎
自己遲就得 serco見你遲咪大家執正黎做就唔得
佢返工兩年已經害到人地無左幾k followers

佢自己都講一開始返工當人屋企人啦,所以之後s見佢唔玩game咪捉佢傾計 好多千字文 仲要講到件事係佢開解serco
仲話睇唔順人地咁假,其他小妹妹根本只係單純唔介意,愛錫貓,真係覺得自己係family點會介紹照顧一下貓,同合作清潔一次廁所呢

根本佢小人之心度君子之腹,講到k同s 要虐待kappa兩老咁,事實係人地自願,覺得studio都係佢地屋企先咁

佢就自己覺得兩個老人家要佔一崗位,比個老闆位你做好唔好呀?
網絡欺凌
啲巴打一早有佢張相, 都冇貼出嚟, 齋文字討論, 斯文到癲

咁都叫網絡欺凌
你班八婆打橫嚟講就叻
收集啲貓屎圖公審serco照顧隻貓不足 佢明明一早知隻貓盲成日亂痾
啲相易搵到我都覺得今次大家都好比面
唔係人人都做到佢咁仆街姐
識呃錢
人哋識做生意唔抵得人就話呃
買佢nft都無咁嬲
可能有會員福利
笑死 班pr嬲到
駁唔撚到我買淨係識得洗負皮
慢慢洗啦 垃圾
駁唔到點覆呀?
你有冇用下個腦諗過呀
咪玩啦ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞