連登女神serco有花生 (17)Serco bb逐一回應所有指控

973 回覆
37 Like 8 Dislike
唔好意思小小執著較返咗粗體
辛苦晒
POST多次
頁尾無人見到
唔夠人講?講緊佢哋?
呢班咪你口中嘅八婆囉

唔明點解支持serco嘅人全部都咁粗鄙
真係物似主人形
用唔到道理去反駁
就用 username 去搵野鬧
其實你有冇諗過自己係幾咁野蠻?
憑名judge人,仆你個街以名取人
唔怪得唔睇上交下理盲撐

我係粗鄙架啦,多謝你連我網名都關心
我就唔係attention seeker ,but thanks for 留意我
話人地係物件,你真係唔方唔粗鄙喇
兩邊都有問題囉得未呀
咁又叫支持serco呀?
你哋個世界得二元對立

我都支持你哋
既然有咁多苦主咁多證據
去報海關消委會稅局勞工處隊死serco呀
唔好一日到黑怨婦咁喺連登同人嘈屈人打手
對件事唔會有幫助㗎傻閪
成個熱門都係你哋班私怨撚推十鳩幾個po煩唔撚煩啲
d 臭西轉頭會 block 埋你
咁你就自然係打手 / 護主犬 / serco 走狗
由佢主人post人炒車相話人有閃卡就已經唔係想講道理
你好撚偉大呀去幫個小員工去網絡欺凌一個比小員工玩小圈子杯葛嘅老細
連登唔可以冇咗你
最後先走出黎 咁先有人睇到自己
樓主pin this
goodest logic
呢個總結真心高質
考慮下之後開個新 po
若然有齊d cap 圖更好
少咗四千
無錯 做老闆請人就要負返基本責任
一式兩份僱傭合約、法定日期前出糧 員工入職60日內要幫佢開MPF 戶口 準時供款、準時報稅
唔係一句無心之失 而家做返就可以帶過
呢啲只係一間公司最基本既責任
當初唔識搞既 建議Serco同佢條仔一開始就做返小型ig shop算數
而唔係發大黎搞但係連基本行政都做唔好
打工本身就係交易 員工要錢 老闆要人 各取所需
員工體諒係人情 揸正黎做係道理 遲出糧係有曬過數紀錄
員工自己唔駛生活?唔駛養屋企?
打工唔係為出糧 唔通真係好想同佢地一齊追夢同佢地兩個搭埋同一條船咩
發現某班人係唔敢正面反駁話呢啲擺到明係犯曬勞工法例既事㗎 用人地道左歉而家都出返糧仲想人點樣之類既說話去輕輕帶過 咁既話成份勞工法例可以廢左佢啦 個個老闆即使之前拖糧 只要之後準時出糧就可以一筆勾銷 唔駛負法律責任 反正都無法律後果既
Hy今晚睇演唱會開唔開心
期待你爆新料
有諗過附圖不過太長有啲累贅花生友未必受
到有人質疑先po出嚟好啲

我都等緊人開因為依個系列po一早冇哂花生友 仲留得喺到死撐嘅係咩人大家心照
講得好好
佢話唔會再睇連登,只會圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞