《開心無敵獎門人》正式回歸!曾志偉解釋重啟節目原因:想拍俾年輕人睇!

451 回覆
24 Like 787 Dislike

大台經典遊戲節目《獎門人》系列深入民心,陪伴咗唔少港人成長~日前,電視台總經理(節目內容營運)嘅曾志偉宣佈將會重啟《獎門人》節目,引起網民熱議。7月3日,《開心無敵獎門人》就開始首集錄影,仲加入咗3位新「獎老」!

早前,電視台總經理曾志偉喺55週年台慶宣佈《獎門人》回歸,揚言要為觀眾帶來歡樂!據悉,今輯一共推出63集,第一集暫定於7月31日推出,橫跨台慶前後,播足3個幾月,希望勾起香港人嘅童年回憶~

3日,《開心無敵獎門人》舉行首次錄影,「獎門人」曾志偉帶同2位舊拍檔錢嘉樂、阮兆祥接受訪問,二人就非常「識做」咁話再度主持節目獲益良多,錢嘉樂表示「我好多嘢都係獎門人度攞返嚟㗎!我成個屋企都係佢度攞㗎!」;而阮兆祥就話玩返過往嘅經典遊戲,令佢回憶不停湧現有啲感動。

解釋重啟節目原因

而闊別主持「獎門人」長達10年嘅曾志偉都坦承有啲緊張,並介紹今次節目嘅亮點「我哋從當年175個遊戲揀大家最鍾意嘅出嚟重溫,暫時揀咗30幾個」,仲表示希望強調今次再次開播節目嘅原因,「成日俾途人問幾時開拍(獎門人),覺得係時候同大家重溫獎門人,最緊要係好多遊戲宜家嘅小朋友或者年輕人未睇過啦,俾佢哋開心下!」
60歲果d年輕人
留名等睇腰斬
佢想俾年輕人睇, 年輕人就會想睇咩?
佢仲未搞得清邊個係莊邊個係閒
打和啦!SUPER
痴撚線,十鳩幾年前嘅罐頭笑聲可以重見天日
你自己慢慢玩啦
邊個上佢杯葛邊個
無波無水著無彭丹
搵你老母都唔睇啦

年青人星期六日出街拍拖屌閪netflix唔撚好?
年青人想睇呢啲咁老土既野咩?同埋你請既嘉賓又係咪年青人鐘意?
佢成日唔抵得VIU
話時話,Viu唔係註冊咗獎門人做商標咩?
認真,呢個節目如果一直做,
好似日本啲長命節目咁,
TVB 就唔會攪成咁,
所以香港最柒嘅就係最鍾意乜都抄一半,
自以為醒過人
搵得返林敏總玩馬拉松當你贏
搵得返林敏聰玩馬拉松當你贏
30年前既年輕人?
睇running man坐定定傾計玩game都唔撚睇呢堆中坑
成63集
而家邊個係創意官 咁撚有創意既野都俾佢諗到
洪天明鄧兆尊
又有花之戀壽司送
好唔好睇多數都係睇嘉賓
宜家啲嘉賓咪都係tvb班蛋散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞