覺得呢個社會越嚟越好笑

378 回覆
1950 Like 705 Dislike
冇話公唔公平,就好似我上面講如果今日係個中國女人同樣方式同樣地方咁死,又有果幾張ig圖,咁大家嘅態度會唔會有唔同先?事實係將會個個人都會一致認為佢係雞,仲會笑係勞資糾紛
波仔收皮la,問問問,點解香港人係咁,香港人一直以黎都係咁,只不過社運後大家都知世界上係冇比天收le回事,你仆街做幾多好事壞事都係冇關係
後生靚女係咁㗎啦
好似之前行山唔見咗女仔就有大把人去搵 男嘅就冇人理
明明呢句嘢講咗咁多年,啲人仲可以咁真心諗返起派膠子單嘢就想笑
以前高登咪又係會嘈
扮乜撚野老屎忽
係,男人係香港連貓狗都不如
只能講要有批判性思考
但言論低質、價值觀扭曲都係事實
連登=高登
價值觀扭曲係有冇證據先,我聽咗十幾年,但係就係冇人prove到,gta夠俾人話教壞細路啦,最尾咪又有研究指出係冇影響

仲有所謂價值觀扭曲真係因為論壇言論而引致?定係本身社會出現不公,導致佢哋先會係網上發洩?

去返十幾年前咁
今天如果係個瑜珈男被條女插幾十刀相信唔會推多超過一日post
樓主Ho ball
G持
係,一定唔會搞到咁大,更加唔會有人為個男人出聲,分分鐘rip都唔會有
香港人就喺雙重標準,羊群心態跟風,一啲主見都冇,主流媒體講咩信咩,見人玩我又玩,IG一個二個都差唔多
https://lih.kg/3059726
我開係動物台輕鬆下都負皮
班垃圾不嬲都係雙重標準
無證據亦無時間去Prove
只是小弟的主觀結論
價值觀扭曲並不是網上發洩就能解決
只會引起惡性循環
有啲人係咁

現實扮大愛 扮有道德

上網都要扮

講到咁撚正義

但冇實際行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞