[太空探索系神作] Outer Wilds原來有 正體中文 mod !

17 回覆
4 Like 2 Dislike
一直以為得殘體字

先裝mod manager -
https://outerwildsmods.com/mod-manager/

然後裝兩個mod -

效果
一開波 上天之後其實去邊個星球
英文先原汁原味

九年免費教育呢
自由
但硬要講可以

Attlerock-> brittle hollow
隻GAME就係你去邊到先都係會去指返你去其他星球最後去最後個星球
神game 玩過最好玩既game之一
越玩原來越複雜

下面劇透
好撚鍾意呢類太空探索
想搵類似但都唔夠好
個atmosphere
太空嘅浩瀚
自己個星球嘅大氣層好正 有時睇下日出日落靚到好似畫咁
咁你唔打英文?
點解要打中文?
值唔值得買dlc?
你想邊part打?
其實原汁原味都講緊唔少細位

例如developer 講過好可惜其他語言冇用岩既pronoun 去講hearthians係無分性別

不過對你呢d快餐仔黎講可能見到英文版就起晒鋼
又覺得玩英文版係扮野
普通

都唔錯
但唔似本體咁
咁多唔同既探索

要同一個位係咁鑽探

叫原到個故仔又有好多細節
但都有d失望
呢套野另一特色係遠在天邊 近在眼前
原來好多野一直係我地眼前

有d似睇interstellar
但變撚左自己係主角

同堆好欣賞Nomai
人類版既烏托幫
個種對知識追求
我認同, 因為星球之間的線索係互相連繫

但如果要講, 應該係跟隨遊戲俾你既提示同你的興趣去選擇第一個星球

對我嚟講打開眼第一粒見到既星, 就已經有好大吸引力, 好似人類最常見到就係月亮咁

同時我相信遊戲設計上, deep giant都係適合新手, 充滿水的表面係最容易著陸
故事加多咗啲內容,新地方好正
亦都多咗追逐位(不過鍾唔鍾意就好睇個人)
如果你覺得原作好玩就強烈建議你買
對我黎講deep giant係最恐怖
好驚跌左落水 就會被海水吞噬 上唔返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞