ZCash挖礦交流區

180 回覆
8 Like 32 Dislike
用幾部機同時掛同一個錢包都得?
我想問我用dwarfpool mon點解個
Sent hashrate 同calculated hashrate唔同 有時高好多有時低好多
挖到 82度有冇問題
用幾部機同時掛同一個錢包都得?

Sure
ETH 單張GTX1060 6GB速率如何? 同3GB分別大唔大?

一樣
可唔可以將ETH轉做人仔? 大陸香港銀行都得
等儲夠0.5粒就試下提現 試左係咪真係拎到錢先

已試,實測拎到

佢用電匯形式,全世界既大銀行都收到。農村果d細銀行/私人銀行/信用社就
挖到 82度有冇問題

巴打,你挖邊樣
82度當然有問題啦,做好散熱先,咁熱好易死
目標70度以下,小弟做好散熱後最熱果張都係62左右
另外如果挖ETH可以降core超ram升風扇
挖ZEC就冇計,買多把機箱風扇吹佢啦
我想問我用dwarfpool mon點解個
Sent hashrate 同calculated hashrate唔同 有時高好多有時低好多

我都係詳細解釋一下啦

挖礦既原理係,用電腦去解一條好很複雜既演算。你要做既事係不斷試唔同既參數去演算,睇下撞唔撞得中。個答案無人知,所以要GPU去計,邊個計到既成個Block就屬於佢。

由於個人既算力有限,除左超早期既挖礦之外,後期單靠個人既算力基本上無乜可能撞得中。即是話,每一個人都係買緊六合彩咁,撞中就攞一大舊ETH。於是,就有左礦池(pool)。礦池係集咁多個人之力一齊去計,然後中左大家一齊對分。原本一個人買六合彩好難中,變成十萬個人買,中既機率大增。但相對地,中左既話就分得少。有d人買左一張飛,有d人買左6張飛,派果陣會派一份( 1 share)俾一張飛,6份(6 shares)俾6張飛。
等同於你有一張gtx 1060 同6張 gtx 1060既情況。

而send hashrate就是你本地張卡計算既計度,calculated hashrate就是你收到既 shares/ time,即是大家一齊買六合彩分到既 獎金/時間 計出黎既速率

但係,即使十萬個人買,都唔擔保一定中,話唔定隔離個pool中左。又或者,你個pool中完又中。因此,calculated rate 會時高時低。
如果20MH/s黎講 幾耐先去到0.5??
普通單顯卡1070電腦24小時挖一個月都係賺60-70 usd,回報好似太低
普通單顯卡1070電腦24小時挖一個月都係賺60-70 usd,回報好似太低

我只會同你講升跌好大

今年3月,1粒ZEC值$45 usd

5月10,1粒值$250

5月25,1粒值400

6月23,一粒值350

7月1, 1粒值230

現價$146 usd

自己諗挖唔挖
https://www.worldcoinindex.com/coin/zcash
其實zcash岩岩出 整部礦機 有冇so?
GTX960 4GB RAM 試 ZEC 得 150 Sols/s
GTX960 4GB RAM 試 ZEC 得 150 Sols/s

試下eth睇下點
挖到 82度有冇問題

巴打,你挖邊樣

zec 係會咁高溫..無辦法

試下eth睇下點

點解 RAM 佢行死 6010MHz
挖到 82度有冇問題

巴打,你挖邊樣

zec 係會咁高溫..無辦法

set咗下穩定70度..
之係速度實在太慢 400 sols / 30 MH/s
可唔可以教下點dual mining
嘗試自己整點知crash咗

試下eth睇下點

恭喜巴打貪平買左鎖頻版顯卡
小弟買既全部OC版的

試下用其他超頻工具睇下得唔得,原廠果個實唔俾你超嫁啦
可唔可以教下點dual mining
嘗試自己整點知crash咗

唔好諗住ZEC ETh Dual mining,dual 唔到
你見唔見ETH個UI果邊可以㩒 ETH+DCR之類,整返個Sia/Pascal/Decred/Lbry wallet入埋去就可以dual mining

只不過挖第二種挖得實在太慢了

試下eth睇下點

恭喜巴打貪平買左鎖頻版顯卡
小弟買既全部OC版的

試下用其他超頻工具睇下得唔得,原廠果個實唔俾你超嫁啦

我係呢一張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞