ZCash挖礦交流區

180 回覆
8 Like 32 Dislike
得一張1070 挖唔挖到
原來個風扇都可以set 本來係好慢 改過降左幾度 速率都快左 暫時set住咁先

power 80%
temp max
core 150
memory 600
fan 85%

eth用claymore 9.7

巴打,挖ETH既話power limit可以降到70或以下的,你可以試下,可以再降溫
70度以上實在太熱了
得一張1070 挖唔挖到

當然可以

而且1070本身比較唔熱
原來個風扇都可以set 本來係好慢 改過降左幾度 速率都快左 暫時set住咁先

power 80%
temp max
core 150
memory 600
fan 85%

Power同core可以再降,真係冇乜影響

巴打試下呢個GUI Miner啦,同claymore一樣快,仲有雲端監控添

個人經驗:用claymore果陣,唔小心double click到個console,搞到停左,好耐先發現。結果,挖少左成日
用左GUI miner之後就唔洗驚鳥
想試下但開咗個po唔知乜野就話ZEC temporarily disabled ,幾時先開返,有冇其他wallet account推薦下
宜家去咗隔離eth,1070 oc咗 30mh/s 值唔值搏
用緊dwarfpool hk,係咪都係zec咁夠數自動過eth去個deposit address
宜家去咗隔離eth,1070 oc咗 30mh/s 值唔值搏
用緊dwarfpool hk,係咪都係zec咁夠數自動過eth去個deposit address

ETH要夠0.5粒先會過數過去 wallet address,所以慢慢挖啦

至於挖ETH定ZEC都好,賺到就得

Poloniex果邊既ZCash wallet仲係 temporary disable,依家ZCash個團隊問佢地需唔需要協助

我個人喜歡夏天挖ETH,冬天挖ZEC,挖過你就知點解

power 80%
temp max
core 150
memory 600
fan 85%

巴打,挖ETH既話power limit可以降到70或以下的,你可以試下,可以再降溫
70度以上實在太熱了

唔知係咪張卡單風扇 EVGA卡 特別熱 再加上本身佢個預設風扇speed好低 去到80度先至轉得快 依家自定義長期90%以上風速都只能去到75度左右

單風扇

俾你參考下

hd7950
core voltage: 1094mV
Power limit: 100%
core clock: 800MHz
memory clock: 1250MHz
超左後同原本一樣得9.4-9.7 Mh/s
係唔係要改bios?

ETH要夠0.5粒先會過數過去 wallet address,所以慢慢挖啦

Poloniex果邊既ZCash wallet仲係 temporary disable,依家ZCash個團隊問佢地需唔需要協助

有冇claymore教學,打開start.bat邊度打wallet address

有冇claymore教學,打開start.bat邊度打wallet address

你地會24小時挖定點
基本上開咗就無得用電腦
你地會24小時挖定點
基本上開咗就無得用電腦

24小時
打機停左佢囉

問過作者,佢話研發緊指定顯卡挖礦同埋限制用幾多資源挖,成功既話可以一邊打機一邊挖
hd7950
係唔係要改bios?

降power,超 Mem,降core,加風扇

不過,張卡咁........普通,勸你唔好挖了
hd7950
係唔係要改bios?

如果挖ZEC,就超core, 超Mem,升風扇

不過呢幾日咁熱,你唔會想掂ZEC

巴打,實測呢個Miner同Claymore既速度一樣喎,而且有UI又唔驚唔小心double click停左console,仲有雲端監控

好Miner不用嗎?
我個底板仲可以一張卡 pcie x4 底版係asrock 970 r2.0 係咪加多張1060都ok?

加是可以的,不過1060唔可以行SLI,即是幾張卡join埋一齊

即是話,打機果陣,都係用得一張1060,第二張唔做野

不過買返黎目的只為左挖礦既話,無影響,插幾張挖幾張

SLI
https://www.geforce.com.tw/hardware/technology/sli
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞