ZCash挖礦交流區

180 回覆
8 Like 32 Dislike
click左 ETH generate deposit address
等左好耐都仲係generating

係咁結束 係唔係要整個礦工?

求解答

已經問左作者,佢叫巴打㩒右上角開console黎睇睇,就咁睇好難睇得出

有句 ERROR: Stratum authorization error

巴打,ZCash既Wallet Address都係 t1 開頭,例如

巴打會唔會用錯左其他貨幣既 Wallet Address?

可惜依家Poloniex既ZCash Wallet 仲維修緊,如果巴打用Poloniex既話暫時睇唔到
你可以選擇去第二度開ZCash 既Wallet,或者等一兩日等佢整好

個人覺得Poloniex真心好用,可以隨時轉唔同平台。利申︰挖緊ETH,幾日前係ZCash跌之前已轉為Bitcoin,所以值得等的

我個address係黎自bitcoin core,完全兩樣野黎?

Bitcoin 同 ZCash完全兩樣野黎嫁喎Ching

佢地都係 Cryptocurrency,但唔同種
常見既有Bitcoin, LiteCoin, Ethereum, ZCash等等

依家挖Bitcoin冇錢賺嫁啦,挖Zcash , ethereum之類啦
click左 ETH generate deposit address

係Poloniex gen?應該好快嫁喎,最多有句提示然後㩒多一下就有
如果gen太耐既,何不嘗試refresh?

另外提多句,挖ETH都係要2Gb以上既顯卡

另外,挖ETH要降Core clock,超 Memory clock。因為ETH食顯卡Memory access,唔食core 。咁做可以挖多d之餘,仲唔會太熱。

挖ZEC就兩樣都食,會熱過挖ETH

求解答

已經問左作者,佢叫巴打㩒右上角開console黎睇睇,就咁睇好難睇得出

有句 ERROR: Stratum authorization error

巴打,ZCash既Wallet Address都係 t1 開頭,例如

巴打會唔會用錯左其他貨幣既 Wallet Address?

可惜依家Poloniex既ZCash Wallet 仲維修緊,如果巴打用Poloniex既話暫時睇唔到
你可以選擇去第二度開ZCash 既Wallet,或者等一兩日等佢整好

個人覺得Poloniex真心好用,可以隨時轉唔同平台。利申︰挖緊ETH,幾日前係ZCash跌之前已轉為Bitcoin,所以值得等的

我個address係黎自bitcoin core,完全兩樣野黎?

Bitcoin 同 ZCash完全兩樣野黎嫁喎Ching

佢地都係 Cryptocurrency,但唔同種
常見既有Bitcoin, LiteCoin, Ethereum, ZCash等等

依家挖Bitcoin冇錢賺嫁啦,挖Zcash , ethereum之類啦

thz, del鳩左佢先 成百GB

咩成百Gb,點會成百Gb
你之前挖過Bitcoin?係既唔好Del,可能係未sync上去既coin
--Virtual Memory 篇----

部份Miner有 virtual memory 要求,如果想挖得順,就set定先,實冇死

http://www.tomshardware.com/faq/id-2864547/manage-virtual-memory-pagefile-windows.html

跟教學,set做16Gb或以上
1Gb=1024, 16=唔知幾多自己計
ZEC Zcash 0.00000000 0.00000000 0.00000000
Temporarily Disabled

Poloniex既ZCash wallet維修緊,等唔切可以挖ETH

GUI Miner更新左,依家可以挖ETH

去Poloniex攞個ETH wallet address,然後開挖

未更新既朋友可以down 返更新版
留名
LTH 有冇推薦mining pool
掘緊ETH
速度19.14MH/S
溫度81

有冇錢賺?

好熱喎巴打

ETH食Memory Clock,唔太食Core

如果巴打挖ETH,你可以用msi 既 afterburner,或者其他超頻工具,將 core clock 降低,降多d唔緊要,挖ETH唔需要core clock
另外,將power limit 降到70%左右,挖ETH唔需要大大力谷張卡

最後,想增加收入可以超Memory clock,唔好超多,會唔穩定
試下超150,200,250咁加上去,睇下邊個位又穩定又好挖

此方法不適用於ZEC,ZEC Core同Memory都食
掘緊ETH
速度19.14MH/S
溫度81

有冇錢賺?

至於有冇錢賺,自己挖返一兩日計下數啦
1000w開8個鐘點止5蚊 , 1000w1個鐘1度
中電最平首400都要1蚊度 ,550w開24就13度幾,加埋屋企用電 平均1.3~2蚊度 開24要15~廿幾蚊不等

礦工入黎交流下
https://t.me/joinchat/Fhl5_gntOPlNnxzPm6Bq6g

當我計錯數,點計電費我真係冇深究

我3張1060+1張1070挖左8日,成部機你當550W咁啦有0.25粒ETH,

各位巴打可以計下有冇賺既
1000w開8個鐘點止5蚊 , 1000w1個鐘1度
中電最平首400都要1蚊度 ,550w開24就13度幾,加埋屋企用電 平均1.3~2蚊度 開24要15~廿幾蚊不等

礦工入黎交流下
https://t.me/joinchat/Fhl5_gntOPlNnxzPm6Bq6g

咁賺條毛呀?

一張1060 100 watt,一部電腦我當佢好大食果種舊機,大約150W

如果上面果位巴打計算方法冇錯,一張卡挖,4個鐘就1度

值唔值自己諗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞