香港大部分拉麵真係垃圾

360 回覆
571 Like 65 Dislike
真,基本嘅iced water iced green tea都無香港人孤寒到死
https://youtu.be/C8S0p018prY

我求其上網搵左段片,應該就大概係咁

係會先落d醬汁再落湯咁樣,我睇左段拉麵車既片都係咁樣,唔一定隻隻都係落醬油視乎佢整既係邊種拉麵
咁一定要short 9佢
我覺得自從佢幾年前轉左塊肉之後就難食左好多

試過喺池袋 碗湯都唔想飲
香港金田家未見過排隊
倫敦金田家就成日都見人排隊
不過英國得劣食
正常少少就算收到貴一貴個個都9沖
其實我去旅行好少會搵資料

我鐘意隨心周圍去,又唔鐘意排行程,食野同景點呢d都係只係揀一兩處心目中特別想去既地方,去完呢d之後剩低既時間就一切隨心,見到乜就食乜

不過金龍就係特登去既所以特別失望,反而隔離有間好平既壽司覺得好撚好食唔知仲係唔係度
Exactly 名搵唔到?
英國金田家叫勉強入到口,味道有豚王6, 7成咁
其實tabelog都好隨心 去到個景點隔離開一開app search附近就大把好野推薦 至少唔駛中伏先
夏天比熱水人飲,痴撚線
呢件弱智五毛黎
唔係講笑 講真做唔到人地日本咁好食就唔好賣到咁貴啦
Goemon Ramen Bar
呢間,應該日本人開嘅,見樓面啲人都係日本人黎,之前食過幾次覺得唔錯
係, 我都好似佢咁四圍去..去啲好冷門嘅地方都有.
去到係tabelog 望吓附近有乜揀
我呢種人唔得架

我係果d係出便見到吸引就會想試,唔試唔心息果種,d評語對我黎講係bullshit

所以中伏都係常有既事我中伏都係自己抵死
離倫敦太遠,有機先去食啦
香港真係未食過覺得嘩一聲嘅拉麵
香港拉麵湯底所謂嘅濃 係鹹+杰撻撻
唔似得係日本食有陣香味
講難食一蘭
岡山店真係一世難忘
完全唔係食左乜柒
啲限定好食

平日黎講黑骨都好食
直頭垃圾
真 食過喺日本幾間拉面 都偏重口味
其中一間係新福菜館 本店 (シンプクサイカン)
tabelog 都有3.73/5
但味道都係麻麻
同香港個啲差唔多
有無人知乜鳩牛鹽味係點整?食左8x蚊,幾好食,塊牛都正。但後尾係超市買左包牛鹽味麵,一撚樣味,先10蚊
去到日本食就唔洗係香港食啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞