[瘦撚GymJJ] 想問Whey Gainer可唔可以溝Whey Protein咁飲

11 回覆
1 Like 6 Dislike
事因係咁嘅,小弟2、3個月前開始做gym,目標係增磅增肌。由於胃口細,逼自己食多d飯嘅時候同時買左呢隻Whey Protein嚟做加餐,每日飲3 scoops,一禮拜操四日。

圖:

但飲左兩、三個月都剩係升左1-2kg ,所以呢幾日轉左買whey gainer,希望增磅有效d。我買果隻係呢隻:

但今日一試新呢隻,哇屌勁撚難飲,明明都一樣係朱古力味點解會差咁遠。係因為牌子唔同定係其實全部gainer都一定係難飲過whey protein?

所以想問呢兩隻可唔可以溝埋一齊沖嚟飲?例如1scoop 圖一果隻whey protein 加1scoop 圖二果隻 gainer,一日飲三次,Total 3 scoops of Gainer + 3 scoops of Whey Protein。計番啱啱好符合我所需碳水+proteins。

定係我直接忍痛每日跟佢份量咁飲6scoops gainer/ day?但真係好撚難飲

有冇師兄知
甜撚到仆街
你試左溝埋係咪真係好飲先啦
可以溝,但你每serving 都係gainer佔多d, 難飲避唔到。
買返on隻gainer咪搞掂
睇返增肥個頭po 啦

我記得係Gainer 攪唔掂嘅話
就將 whey shake 加料加到過千卡
牛奶 燕麥 花生醬 香蕉 etc
加你鐘意嘅高卡嘢
用Blender 打 shake

有機會仲平過買 gainer
On隻gainer 個味係同佢隻Whey protein一樣味?我本身飲開On whey protein , 隻味好ok

但一轉gainer 試呢隻muscle tech發現佢完全唔撚係一回事,想知係gainer問題定牌子問題

感謝師兄
你鍾意嘅話點溝都得㗎喇 溝埋瀨尿牛丸都仲得
應該唔關事 唔同牌子啲口感同味真係差好遠 飲開ON 都係ON算 gainer溝protein應該係可以 睇成份做人 gainer mainly for carbs only
On9一日飲咁多勺 飲撚到你洗腎都未增到磅

利伸:55kg>80kg 178cm
上2-3kg正常肌肉增長嚟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞