去英國如果想買樓大家會full pay 定 mortgage?

16 回覆
4 Like 26 Dislike
如果你有一筆首期,差6-7年就可以full pay買樓,你會點簡?

(假設6-7年後重可以離開香港)

等埋full pay 唔洗俾利息,又唔驚人工低咗會好難供
即時去 最多就簡個還款期長啲嘅plan
英國買樓睇你住邊住咩, 平有平買. 香港由19年唔使3年就變成咁. 你不如假設6-7年後香港重光?
有得按一定按
6-7年之後你又咁肯定買到?
一定係mortgage啦
你又啱依家英國樓都升咗
你用full pay舊錢會揾得多過個利息就唔好full pay
少過就full pay
唔明
mortgage你知唔知英國最盡借得4.5倍年薪
夠買條毛
計過買400k 屋應該借得足
做到按揭就一定會想做嘅,奈何當時做唔到所以full pay。
點解做唔到但又full pay到? 搵咗間平嘅alternative?
因為嗰時嚟至買樓未有工作呀嘛 你戶口有幾多錢都冇用佢要你有工作證明,有啲要三年工作證明,有啲要半年以上,半年以上嗰啲可能利息高啲咁樣。

都係買返同一間冇話特別選擇平啲 但本身有得做按揭嘅話就唔使拎咁多現金出嚟呀嘛。
I see我本身係諗緊租半年有工作證明再mortgage
你可以嘗試吓嘅,有啲人係會成功。
有得做按揭梗係做按揭啦,留多啲錢去自己身邊又好或者買間大間啲又好。
如果你有一筆首期,
但我無

出返去先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞