Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 612 派貨啦 活

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
到到個個都唔訂 等半價個陣
就會變番3-4000買一隻的情況

咪又係咁樣loop 佢半唔半價唔會影響到我
我冇咁得閒個個星期六去排隊等買半價貨
半價其實真係不應多做
但EG後熱潮個貨量衝擊應該都係HT第一次面對
85定85BD好似訂量有6位數?
以前應該無咁誇
全中
佢點都要散貨
當每款100隻 都講緊15箱
有7款 都講緊過百箱 唔通租個地方擺咩
好簡單
有冇人會唔訂Tobey Andrew的spiderman等半價先買
大超三年先出貨啲人一樣餓狗搶屎
啲人對原版JL 最有熱情
最好唔訂 到時量少炒起曬 又可以見班友叫春
低過原價又叫 唔訂要食炒又叫 無時無刻咩情況都不停叫
就好似啲短炒友
入唔到最低位又揼春
放唔到最高位又揼春
日日充滿負能量
講真依加HT有邊幾隻炒得起? 我眼見大部分人都係真心想玩而去訂 但到派貨 又眼見屋企冇位 又唔想比個尾數 咪棄單 但價自然跌 不過亦都同派貨耐有關 個熱情都減退左 所以唔好下下話係炒狗想訂黎炒 根本好多玩家訂完自己棄
$500/$1000訂, 屋企冇位擺, 寧願棄單?都唔撚make sense既
棄單十之有九都係本身為左炒/炒狗訂勁撚多
本來就想自用既, 到時真係唔想要, 點解唔比埋尾數, 然後現貨放
點解要棄單
打得唔好 唔係棄單 係蝕放先岩
5百/一千訂 唔係多 睇個版靚 自然心郁郁比蟻咬想訂
到派貨又話冇左熱情 屋企又冇位 又叫窮唔想出尾數 咪蝕賣走 所以依加派野8-9成都係跌價
你話點解唔比尾數先再放? 因為連個尾數都唔想再出 又要出旺角攞 攞到又要約交收出去放比人 呢加d盒又大到牛龜要擺屋企 咪蝕放單乾手淨腳比人
我都係講個事實
其實簡單概括就係:

都係想攞黎炒。位既野,買果一刻就知屋會唔會放到啦,你唔會到派貨嗰日先知,原來屋企冇位擺呀?

真玩家無敵

不能同意更多
到派貨 又眼見屋企冇位 <-訂果下唔知自己屋企幾大?
隔左兩三年, 中間又買多左好多其他野啦, 玩得玩具既淨係玩hottoys 唔玩其他咩

利申訂親既都無賣, 不過真係訂嗰陣預左位到拎貨多左其他玩具無位擺, 要隔幾個月換下人放櫃抖氣
都幾on9
唔知自己屋企幾多位
唔想比尾數,但又比訂
2024 Q2

又贏
第一次退潮係Iron Man2嗰段時間因為一次過出咗太多隻啲人接受唔到開始退
到iw 又去返熱潮再eg退潮同埋以前ht截訂快出貨快
先造就到個炒賣氣氛
今時唔同往日產量大咗好多係時間長咗
除咗做外國客嗰班人之外本地炒家應該難做咗好多
個市場應該冇咁旺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞