Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 612 派貨啦 活

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
每日叫春
kenobi 幾多開訂
你漏左一樣
訂左: 棄單等半價
真相
邊個真係玩 笑撚死
妙!
明明做得靚就話呢隻無人玩可動低唔討論skip當睇唔到
85BD做得柒就話頭IS OK大貨係咁無計
炒起左就去去ht fb每一張相下面留: rerun mark46
叫撈底仔情何以堪
講真依加HT有邊幾隻炒得起? 我眼見大部分人都係真心想玩而去訂 但到派貨 又眼見屋企冇位 又唔想比個尾數 咪棄單 但價自然跌 不過亦都同派貨耐有關 個熱情都減退左 所以唔好下下話係炒狗想訂黎炒 根本好多玩家訂完自己棄
唔好講到咁矯情
有啲為咗hold個member就真
$500/$1000訂, 屋企冇位擺, 寧願棄單?都唔撚make sense既
棄單十之有九都係本身為左炒/炒狗訂勁撚多
本來就想自用既, 到時真係唔想要, 點解唔比埋尾數, 然後現貨放
點解要棄單
你計漏左一樣,ht自己都成日喺RB搞半價
某程度上,ht有份搞到個價跌
打得唔好 唔係棄單 係蝕放先岩
5百/一千訂 唔係多 睇個版靚 自然心郁郁比蟻咬想訂
到派貨又話冇左熱情 屋企又冇位 又叫窮唔想出尾數 咪蝕賣走 所以依加派野8-9成都係跌價
你話點解唔比尾數先再放? 因為連個尾數都唔想再出 又要出旺角攞 攞到又要約交收出去放比人 呢加d盒又大到牛龜要擺屋企 咪蝕放單乾手淨腳比人
我都係講個事實
HT就直頭自己係大莊家黎啦 d人唔攞貨棄單 自己重貨直接半價擺係RB賣 惡性循環黎
Rb 半價係因為大量棄單 佢依家只係想收返條尾數
用循環呢個字好撚中
RB放得半價現貨,一部分人可能會有個錯覺,ht隻隻都會有半價或者有現貨賣,跟住唔訂既唔訂,棄單既棄單
其實簡單概括就係:

都係想攞黎炒。位既野,買果一刻就知屋會唔會放到啦,你唔會到派貨嗰日先知,原來屋企冇位擺呀?

真玩家無敵
我都係唔明點解會無啦啦無左熱情
差唔多啦 當$1500隻ht,$500訂金+$750半價個價錢
ht都係蝕$250,況且我9估HT一隻成本都唔會高到$1250掛,點都ht有賺
比撚既永遠都係玩家
你唔會玩厭一樣玩具?
所以我唔覺得搞半價有咩問題大佬endgame 幾多人棄有眼見,第一隻Thanos一出就街外$500-600單,hottoys仲企原價咪即係幫你大炒散貨,既然係咁點解唔係hottoys自己走先
電影上就會有熱情 睇完套戲頭腦充血 日日排隊掃哂希慎展d cosbaby燈箱貼紙 一籃籃咁買 呢d就係熱情
不過當然都同2年派貨有關係
其實總有熱潮有低潮
你19,20年太多人EG效應入坑
三分鐘熱度又好,等得太耐又好
都預兩年後會走一批
到21,22年已少左好多人訂
咁咪睇下23,24年會唔會又有班人叫春囉
從來冇話半價有問題
只係佢咁樣搞半價會令到原價買既玩家好心寒,想入坑玩既又可能會諗訂唔訂好
變左新款少人訂,而d新款出貨之後貨量少又炒
當然你講ht角度黎講 半價又確實無可避免,個倉咁多蟹貨,唔半價真係清唔到既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞