Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 612 派貨啦 活

1001 回覆
8 Like 7 Dislike

LIHKG HOT TOYS

墮坑前請先睇下自己銀包
夠錢唔好諗 即刻訂

Q&A

感謝 後追丁 巴打提供Q&A

: 交收個陣有乜要注意呀 好驚有問題呀

: IM系列最緊要CHECK下齊唔齊件(參考 威威夏威夷 巴打), 如果店主話自己只CHECK件無玩過正常IM上面都有層膠. 最緊要試埋關節正唔正常 (正常手腳唔會軟手軟腳好似你條賓周咁)

交收訂單要注意最好上去加名,小心比人用報失拎左你件野. 加左名既話就算佢要報失都要兩個人一齊上去先拎到貨 同埋一定要KEEP買賣既RECORD.

收左單而又驚報失既話可以注意一下(感謝 我現時肯做飯 巴打提供)

:幾錢訂呀

:FACEBOOK咪有講囉問問問屌你老母

: 點解我上網睇隻iron man會咁平 46賣1000幾我係咪執到好野 ?

: 咁你就要睇清楚你個隻係咪powerpose ,pps既價錢同盒都同⅙唔同,一般都平過⅙好多

:想知道ht係咪同款通常唔會再開訂?

:係 截左就無得訂

:截左訂點算?

:只可以等現貨(好大機會無)或同其他人收(E.g:facebook group, Yahoo Bid)

20樓係訂同派貨

2樓 Toyhunter就散死貨同少量正野

:幾時截訂? 一個人每次可以訂幾多隻?

:一個人每次只可以訂一隻,唔知幾時截訂 截訂就多數2個月之後 每隻唔同

唔想食炒價就訂定 慢慢等 PS:衡量自己財政

:啲手好難換 點算?

:吹風筒

:邊隻邊隻炒唔炒得起?

:關你鬼事咩 有愛就訂 考慮緊嘅就睇多幾次套戲 唔係唔訂下話

:點樣可以保養隻HOT TOYS

: 以下轉自網上

不要被太陽長時間直射

合金長時間在太陽下爆曬,高溫會導致顏色變淺,表面油漆可能會起泡及龜烈,嚴重影響figures的外觀。要留意,就算放到飾櫃但長時間用射燈照視,都可能會導致上述問題。

避免在雙手不乾淨時觸碰

手上的汗水與油份很容易黏在合金表面,久而久之就會氧化成一層白白的薄膜,所以接觸figures前最好先將雙手清潔乾淨。

留意溫度及濕度

香港天氣潮濕,所以要十分留意家中的濕度,因為太潮濕會引致生銹;至於溫度方面,太大的溫差會導致熱漲冷縮,令hot toys變得脆弱。所以將空間保持乾爽對保存hot Toys很重要。

放入玻璃櫃display , 得閒用除塵帚 掃幾下

IM電池保養方法:

im果d版電仔唔好長時間放係本體入面

玩完 着完燈 j完好拎哂d電出黎

因為d版電仔放係本體入面耐左會發漲

最後會爆漿 會損壞im d電路

大家玩im開心之餘記得留意下電池咩情況 (BY 舒洛特 巴打)
rerun正常46好過出隻成舊垃圾咁既Illusion
仲收成2500蚊
留名睇實物
一堆原價,第一水都已經穿,真係可以送去RB半價
Lm想找數
13:19

Rdj換圖啦
派貨
啪啪啪
派貨
啪啪啪
未可取
已見850
有冇手足係入完電就廢事拎番出黎

入電好麻煩
無入電好耐,反正都唔會開
長期放舊電喺裡面 佢會漏嘢喎
寧願入咗一次 J完玩完影完相 拎返出嚟 跟住長期唔會再入
真 咁鬼難開
堅係會漏野?

我入完就廢事拎出黎

再入太麻煩
未見過電池發霉?
我三個月換一次
呢隻又貴又特別唔係諗住炒呀
重未有實物圖
800可取都有
依隻im 是咪膠? 無合金?
無實物圖唔收住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞