網絡小說集中討論區<22>

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
原來係咁
睇左十幾年翻版終於頂唔順d錯位
想問古燈有冇得自己搵source入書
蒼青之劍好好睇
作者有心設定
一開始劇情有啲夾硬嚟,睇到第一卷完左右個世界觀就會出嚟
真咩今日開左黎睇 睇到第十幾章
感覺前面好毒哦
一世之尊仲有冇高潮位,啱啱睇完阮玉書成就法身。自主角喺靈山對決阿難斬斷往生同來世爆咗一堆伏筆之後,越睇就感覺冇咩嘢睇,越黎越悶
太抑壓睇得多精神真係有問題
睇到132果斷停左去
夜之命名術有無人睇?

好似越黎越亂黎求其
上一本明明講開密鑰之門開唔到想要地方,就要嗰個人死左先可以用同一舊石眼俾第二個人開,依家好似同一舊石眼無限次每個輪流開咁~可以係西大陸幾百幾千人輪流試開咁
羊水騎士,啲書次次都爛尾

最好睇就係叛出少林落山闖蕩江湖嗰段時候
到而家都搵唔到一本書可以比得上
仲要夠搞笑
唔寫現代寫未來都好啲
一寫現代就奶国奶到咩咁
今次上黎來求書
想睇下搞笑
真係 痴線味勁重
前面啲劇情真係唔掂,好多嘢都夾硬嚟
睇落去太監劇情我覺得都麻麻
但都有好多好睇之處

有冇遠瞳嘅書迷朋友

冇小粉紅打飛機情節,異常生物見聞錄同黎明之劍嘅劇情都唔錯,最新一本深海餘燼開波帶住架幽靈船飄下飄下,幾有趣。有少少克蘇魯,又有少少戰鎚嘅feel
想佢用返希靈世界
法身前仙草 之後可以下本
蠱真人由出村到北原嗰段遊歷好睇過佢,而且人地水準一直keep住每隔一陣就有高潮位,伏筆係我見過埋最多的書。一世之尊同蠱真人比都係有段距離
睇晒 包括仙界篇
凡人係我入坑之書
我覺得中前期都幾好睇
上左靈界有d似趕時間咁
仙界好明顯係簽左約要完埋佢咁既feel
但起我心目中都係top 3
一直都想試吓睇
港台都好多人推
但每次諗起網上講嘅黑暗情節就覺得好辛苦
我都係食吓d輕口味嘅書算

Between個作者有本新書
但係上年我見佢不斷修書又唔出新章節係咩玩法
本小說明明係一本勵志奮鬥故事書,d人淨係focus黑暗的情節,忽略曬書入面人性閃耀的各個瞬間。商心慈見證人情冷暖依然行善如初,紅蓮的輪迴萬世只為打破宿命,龍公犧牲自己的後代只為保存人族永興的宿命,仲有唔洗講本書的主角方源的堅持。
本書精彩的地方就在於唔同人理想的衝突,而衝突之間陰謀詭計不擇手段先係正常。與其話係黑暗不如話係反映真實。
有d書係咁描寫d情節幾咁危險結果一個配角都冇死最後tvb式大團圓結局先假到無倫
蠱真人係好睇但係前期的確係靠D所謂既黑暗情節搶fo
單係睇去商家之前D情節只會覺得個作者憤世嫉俗之餘仲好做作
係去到三王傳承開始D劇情鋪陳 文筆都有進步
三王傳承前後好似變左兩本小說咁
我尋晚先開始睇,算唔算必睇書之一?見好多人吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞