網絡小說集中討論區<22>

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我黎啦⋯
交比你
大唐之蝙蝠記
巫臨異世

呢兩本我重睇得最多次,應該每本都睇過三次以上。
有無巴打有用起點個app睇書?
想問係咪要實名登記用會員先可以睇?
最近睇左兩本
機械煉金術士
論如何讓詭異以德服人
兩本啲盜版網無更新
值,每個秘境副本都好好睇
又書荒上起點搵吓有咩睇,最近想睇武俠,但搵極都搵唔到覺得ok嘅小說

有冇巴打有好介紹
好似唔洗實名,不過新用戶冇得訂最新嘅章節
有冇巴打睇過zhttty 本俠行天下?
睇過 記得1DD
好似分武力體系 同智力體系
D研究人員好Q勁
主線講乜無印象了
殺神永生好爛下喎
本恐怖修仙世界仲乜鬼最尾幾章好似聲收工咁
最後3個女連句台詞都冇
我從來冇書荒,就算介紹一百萬本都唔認為滿足到你。

網路小說,又名精神鴉片。一經服用,飄飄欲仙,需求只會愈來愈多。
隊得草多所致,故分為仙草,糧草,毒草。

追求爽點,裝逼打臉,愈多愈好,造就大量同性質高,內容重覆嘅小說。
呢一切都係為咗滿足人嘅欲望。後宮,穿越,重生,無敵,爭霸,殺戮,務在刺激讀者最原始嘅本能。

大陸20萬寫手,年產小說近六位數計,竟仍然有書荒?
因為人嘅欲望無限。講到尾,書荒等同欲求不滿。

解決書荒,在於理解自己所需。認識自己,知道想要咩,精神滿足到,又何須要精神鴉片?
睇咗幾十章可以話ok,主線可能係講男主去冒險追求自由掛
唔使實名喎
但我睇佢啲小說
佢彈撚左個咩網絡異常風險乜乜柒柒
唔比我睇
到後期爛姐,但起碼來來去去都係果啲配角先
唔係後期啦, 前面已經出哂事, 例如
真,開頭正,中間開始悶,棄左
輪迴樂園幾正,可惜最近作者話屋企人有事請長假
前期係動漫版無限流
後期係魂系劇本架空世界
張馳有度,唔會一味打打打,間中攝啲輕鬆搞笑位
不過個主角好似啞撚咗咁,中期加隻嘴賤召喚獸幫主角講嘢
應該係唔想崩人設又要用對話推進劇情
你當魂系game咁代入既話幾正,因為魂系game都係啞撚主角
新AC兩日之內睇唔到within24小時更新既最新章節
巳完舊書 好睇

惡魔法則

武神風暴
嫌黑暗文太黑暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞