認真問反墮胎嘅連登仔係咪支持畀人強姦大肚都要生?

54 回覆
9 Like 42 Dislike
簡單講,
即係你都認同核心問題係胎幾時先算係人,
而你既立論係性交既胎算係人, 強姦既胎唔算係人
然後為左合理化你既雙重標準, 不斷扯去食狗肉
講完
原來係唔係人係講社會觀感,
咁德國佬捉啲猶太妖魔入集中營都合理既,
你個撚樣生得咁樣衰, 觀感差到,
支持處死你
佢講緊嘜撚嘢
條例無禁止強姦墮胎wor,你睇清細節先啦左膠
乜反墮胎 有講過呢D情況都一定要生咩?
你瘋狂推向極端打稻草人有咩意思
你支持墮胎,咁我可唔可以又話你唔尊重小朋友嘅生命
法律上面, 10歲之前係無自決既能力
咁我可唔可以話你支持屠殺10歲以下嘅小朋友
佢痴q左線
講緊憲法唔包畀州決定呀嘛
然後連登右翼分子(自稱)又打飛機自由民主,
對唔住, 呢啲唔係自由民主, 係多數人暴政,
州政府有咩權決定人(女人)生唔生仔
又係女權分子
女人嘅喜好重要過小朋友嘅生命
如果驗到係個唐仔係咪都無得墮?
我自己本身就覺得立唔立都冇咩所謂,因為關我撚事
喺樓主講嘢柒吓柒吓,真係要屌
如果係用經濟學去睇
話佢咁嘅生出來都係浪費社會資源,所以應該比佢落仔
我會覺得通得通
不過都要計埋全球出生率下降
可能生左,就算無人教都好,都可以幫手推動社會運作
咩叫強姦被害人
比人姦完就叫被害人?
自己冇份爽?
唔支持反墮胎
不過男人其實可以去紮或者做安全措施去避免

意外既野就的確無得避,但身體係女方,男方射之前其實已經默認左d 精係送左比女方

如果咁計較,可以做之前簽定協議
你既精係你可以自主,但無行使自己既權利,事後就無得怨
自己追post啦傻仔
其中有d states個BB有病要照生
認真反問,俾人強姦嘅人有冇權去殺死個強姦犯?

如果連帶俾你咁大痛苦嘅人你都冇權去攞走佢條命,你又憑咩有權去攞走一個無辜嘅人條命?

條命喺你身體裡面育成你就有權幫佢選擇?連可唔可以出世都可以幫佢揀埋?咁所有人條命一生都係由呀媽去主宰?定係分出世前同出世後?喺個肚入面條命就係你嘅?

你會話,個女仔好痛苦喎!係,好同情佢,好難過,但唔代表佢可以做第二條生命嘅生死判官。

你又會話,咁生咗出嚟邊個養呀!係好難嘅事,相信冇女仔可以接受到養大一個因為強姦所生嘅小朋友。唯有交俾孤兒院。咁咪增加社會負擔?係呀,呢個係社會問題。社會上有啲咁嘅人渣,就有機會衍生呢啲問題,就要承擔後果。要做嘅係要防止罪案發生。

就好似美國槍管咁。根本槍管就解決唔到問題。問題係美國多痴線佬殺人吖嘛。去睇吓點解咁多痴線佬好過啦。唔通啲痴線佬唔用槍改用刀斬人你又唔俾人用刀?周圍放火嘅話唔俾賣打火機火水吖笨!
但有人又話 如果維持原判嘅話
就算正常冇任何事幹都可以落咗佢喎?
咁老母嘅權利重要D,定係實際問題上重要D?
究竟邊度出現咗問題?
我淨係知道呢幾年多咗好多新法令到美帝都幾沉淪.
只可以話法律唔可以控制道德觀同價值觀
班民眾本身道德觀念有問題,一係就不斷one night stand 大肚落仔,一係就強姦亂倫搞到生堆有問題BB你條法律點set都冇用
So9sad
搭車就睇下姐
會唔會係哂時間睇智障講過啲咩
反墜胎,係指「除被強姦、身體不適合」情況外,
禁止墜胎,唔係所有胎都唔准墜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞