歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (149) 未訓醒就中1001

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
又話素組派
我啲高達真係齋啪
但係一砌女就唔知點解要補色

如果派別有分級嘅話, 我諗我而家响呢度:

純素組派 --- 手油補色素組派 --- (我) --- 全隻手油派 --- 全隻噴油派
最後買咗支iron warrior, 諗住返去溝啲黑色落去試吓得唔得
呢部大陸牌子攪油器好多地方有得賣

屎忽痕掉左粒轉子落原樽透明光油去觀測下個運作係點。

結果發現:

1. 原樽油好瓊,所以粒轉子轉到好慢,我諗真係要攪勻要擺好長時間。十分鐘度啦,不過真係會勻到,岩岩買左樽Gaia FG02 FAG 膚色,唔知係咪放大耐,開蓋個陣,面個浸係瘀血色,樽底就白色

放左十分鐘左右(中間都有拎黎自己摩打手chok左十秒),變返膚色,底都無咁白

2. 一定要擺正中間,粒轉子先會最有效率咁轉,樽無發出聲音就係效率最高。之前放偏少少會聽到高頻震音,以為粒轉子係轉快左,其實係卡左係樽邊敲緊個樽,完全無用 (個轉油器外殼咁樣係因為我上次清潔其他野個陣,唔小心將浸左洗筆水既紙巾撻左上去擺左陣,發現個陣已經拿到甩左色)

3. 我買個陣,鋪頭話我聽放多粒鋼珠一齊攪會有效率d,所以我擺多粒鋼珠睇下會點,結果係轉子卡到鋼珠同卡到樽邊一樣,會停左,有時會發出高頻噪音,都係敲緊粒珠無轉架

4. 就放太耐,或者一開始唔夠正中,樽油會開始偏移,然後高頻震音,其實就係同1. 一樣轉子卡左係邊邊,就要手動扶返正先有用。

結論,部野有用,你買新油返黎就放低五到十分鐘,樽油會均勻好多。但一完面放正中間,樽唔出聲就最好、唔好加其他鋼珠、如果個樽移左位、發出高頻聲就要移返正佢。
呢舊野用耐左就唔會想用
大魔巴嗰舊搖油器好好多
我仲停留响用棍嘅階段
新手lm
講起嚟有冇巴打知道香港啲3m豬咀係唔係冇防盜標籤,買咗兩間都係咁
一見到要加野落油先用到就
買左都幾方便

痴足一日。

拍住上係幾靚。

砌唔切
真新手冇呃
多數素組滲線水貼消光, 最多就用埋噴罐
啲作品唔近睇咪呃到下人
你已經响呢度

純素組派 --- 手油補色素組派 --- 全隻手油派 --- (你) --- 全隻噴油派
巴打真。女團
問野前先自貼作品

件filter無,包裝就掉左唔知。
或者可能貨源/款式唔同。
新手係一個組織
唔係嘈交先要咩?
唔巧意思,我新手唔識規矩
新手係一個組織
可唔可以下次響朵加番個專名號
我呢d真。新手好hurt嫁
我依啲新手都係潛下水先
人手負皮!!!!
我係。新手世民
手鑽係玩啲乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞