老老實實, 你覺得NFT仲有無價值???

50 回覆
7 Like 37 Dislike
我真係唔明NFT個價值
對我黎講真係一張圖
係咪有D JPG 賣幾千萬. 但其他人係咪可以save as / print screen
有人話..你save as左. 張圖唔係你.
但save完張圖又確確實實存在係我部腦
我覺得人地賣nft賺既錢...最後用黎買番實體野 例如車. 物業etc. 而買家就on99比錢買個影像. 連一幅實體既畫都談不上
佢嗰個其實係有連一件T-shirt同名牌手機殼,唔係只係一張JPG,而佢咁做係咪呃細佬課金,呢個就睇大家嘅睇法
你問我嘅,你如果係support一個人或者一Team人,佢出嘅NFT你都係儲唔係用嚟炒㗎啦!
如果mirror同collar有一日出NFT,你係佢哋Fans咪又係會買,你買完都唔係拎嚟賣㗎啦
有 但唔係賣格仔圖 用嚟做其他會更好
呢位巴打就講中重點, 上面成班都right click 圖
其實你可以試下save呢張圖,呢個NFT可以換Vertu嚟緊新出嘅電話,你睇下你SAVE咗張圖換唔換到電話
咁我明你講咩
咁但係點解買樣產品要咁轉折. 要用NFT 做媒界. 買左NFT先可以換電話
要有人去執法先有用
因為你仲有個選擇,可以唔換電話,可以Join 佢哋嘅商業俱樂部,佢就會成為一條好重要嘅認證Key
而且我覺得咁樣做都無乜問題,我睇Tesla其實可以跟風,用NFT去換佢Tesla嘅車
咁佢可以玩到唔收法幣,佢實際上亦都無唔收法幣,只係你買NFT要用crypto
我明你講咩
呢個玩法係幾特別.
只係我唔係好feel comfortable去玩
如果佢變哂唔開門市,剩係賣NFT你想買架車咪又係要買佢嘅NFT
雖然唔明點解唔可以credit card過數.....不過呢個世界係要咁玩都冇計當大部份人都有問題...咁有問題果個其實係自己
睇未來嘅銀行點發展,如果好似中國啲銀行咁。。。我諗我都係收crypto穩陣啲
你係要找條數,但我未必拎到條數。。。咁點解我唔收crypto?
呢個道理好似好多新產品都係replaceable

科技一開始就係咁發展,有時overkill 但慢慢會搵到更多既配合。正如一開始上網用56k 都快過第一代全棟樓share 既寬頻咁

例如遲下一個crypto wallet 有齊車飛入場券機票bundle 咁買,各個online system 全部都係block chain 見到邊個係黃牛飛轉售幾次咁
以後買名牌 個證明 變左NFT 儲左係wallet. 會唔會方便好多而且張contract得一張. 冇可能做到假貨
好似畫家啲話可以賣到好貴咁, 就算搵鑒定師都有機會認錯 但NFT 睇一睇Token contract就知咩事. 而你啱啱講緊save張相. 其實同你影畫家幅畫 拎返屋企睇冇分別. 純粹你唔係持有人. 咁樣會唔會好理解啲
無得再講係二手袋,一睇就知個袋轉咗幾多手
都係一個唔錢嘅做法
但個問題就嚟啦!佢可以買一個真一個假,然後將個假嘅跟個NFT一齊賣,所以要行多個NFC認證,個手袋要內藏NFC去對認返NFT個CODE而個NFC係要做到不可修改
Vechain
好似幾得意
拉黑
屌你老味又唔知乜撚嘢係blockchain
又用埋啲支共字

你偷影人張身分證唔通你就係證入面條友咩?
好似炒咗車,佢原本同Binance合作,但唔知點解Binance下咗架笑咗,可能個nft有事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞