老老實實, 你覺得NFT仲有無價值???

50 回覆
7 Like 37 Dislike
撇除鳩AUTO砌出來既scam NFT
會員制既有同實體線上線下結合
多少有啲價值掛
有價值
無價值
有拉人落神枱嘅價值

用來做股票ban naked short, FTD
用來做game item skin

亦可以係歌手自行發行歌曲,用smartcontract 直接獲利

但一日仲係炒賣同用貴gas fee 嘅lv 1 就一日都化overpriced
試當真果D有
其他無
好多人自動將NFT=圖
巴黎歐聯決賽有球迷用假飛搞到騷亂
研究緊係2024奧運用NFT ticket
除非第時有樣技術係只要一用你張NFT ,要得你accept先可以用(例如網上rightclick你張圖會denied, 用部電話影張圖會自動拉黑)

否則所謂鳩圖持有者根本係spam
冇implementation 啫係吹水
你完全唔明ntf係咩黎
你當nft係條鎖匙而張圖係鎖匙扣
就算人哋整個一樣嘅鎖匙扣都開唔到個鎖
但而家最On9係個個炒個扣
但冇人諗點樣去玩條鎖匙
有,但唔係而家賣jpg 個用法
樓契,合約呢d 其實可以用nft 來做
有個價值,可以比人查閱,成本亦低
一條唔出樣只出腳既女話有條著過跑步未洗既底褲賣5萬HKD
對我就無價值,因為我有潔癖,二手女裝仲要未洗要黎撚用DLLM
但大把人9衝囉,價值係人賦予既姐
一睇就知清係superstonk既朋友仔
從來都無價值
NFT 只係工具
有冇價值係由內容物決定

正如我運舊黃金俾你
唔會因為我用單車/飛機而改變舊黃金既價值

可惜好多大部分兒登仔混淆左仲大大聲
唔夠佢地大聲
係使用方法問題, 啲19 cap水project賣jpg就梗係無價值啦
問下sunny同忌廉妹未?
utilities 可以,圖只係叫有個公仔咁解
點會無
有啲真係有得炒
但長揸就不了
NFT有認證,無得造假
對賣圖嗰啲實有
呢啲嘢 central server 認證就得,使乜用NFT?
冇,NFT講嚟講去都係得BYAC
你咁講世界上所有名畫都係垃圾,影印左就冇價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞