[redbird out] AC米蘭球迷討論區 306

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
馬隊今晚要跪玻璃
咁樣爆馬隊大鑊
🇬🇧 TMW - Milan is seriously thinking of Douglas Luiz, a midfielder born in 1998 who has another year of contract with Aston Villa. This afternoon a meeting with the Italian agents of the player took place at the headquarters and the summit served to understand the economic terms of a negotiation that can go further, if in the coming days, the obstacle Paris Saint-Germain for Renato Sanches turns out to be insurmountable. Douglas Luiz is seriously considering leaving the villans and Milan would be a welcomed destination.
法甲啲人都無錢買
點買英超人
啱啱公海見到

【改詞MV】 熱烈慶祝AC米蘭第十九冠
https://lih.kg/3051273
公海見到,奇文共賞

車路士賣LUKAKU,蝕到入肉?

近日車路士成功租出Lukaku,相信大部分(又或者每一位)車迷都非常開心,不過有部分車迷認爲球隊這次這一億蝕曬,甚至對家球迷都嘲笑車路士做了水魚,今次就來討論下車路士究竟在這單交易蝕了幾多錢。

首先車路士簽入Lukaku花費115M歐元,簽約5年,而轉會費的支出會按照合同期的年限來進行攤銷,平均每年攤銷的成本是23M歐元。今年Lukaku的合同成本已經攤銷了1年,所以他的賬面剩餘價值就是92M歐元(115M歐元-23M歐元)。今年國米支付8M歐元租借Lukaku一個球季, 如國米下季贏到意甲冠軍,就會再加碼支付4M歐元。

而我們需要知道的是國米原先想租借Lukaku 2個球季,再加入强制買斷條款,不過FIFA這個夏天引入了新規則,只允許球員被租借1個球季,所以國米只可以租借他1個球季。而國米極有可能在Lukaku的1年租借合約結束后再租借Lukaku多1個球季,唯一不同的是届時將會加入强制買斷條款。個人估計可能在50-55M歐元這個價位。當然,前提是他打得好(?)(source:@siphillipssport)

就當國米這2年都拿不到意甲冠軍,8 + 8 + 50 = 66M歐元,92M歐元-66M歐元,其實車路士都只是蝕了26M歐元。

最重要的是車路士未來4年都不需要再支付Lukaku的天價周薪,325K英鎊 - 450K英鎊。更加慶幸的是這次我們睇到新班主的作風與阿布和Marina相當不一樣,他不會强留Lukaku,强逼杜曹下季繼續用這位在球隊不開心的球員,因爲此舉只會為球隊帶來更多負能量,最後反而得不償失。所以其實這26M歐元,是值得蝕的。👍

onL9
國米年年要賣人填數
有撚50m咩
隔離有50m 到時都買過件後生嫁啦
@DiMarzio
: In the next few days, #Milan will try to sign #Sanches, #Botman and De #Ketelaere. The competition for the first two is tough and both players are resisting despite the pressure from their team.
幾時出黎講go to milano by bus
作為糷迷,睇完表示有點尷尬
紅鳥: 咁唔洗續啦
今年轉會:
In
1. 買斷三隊 (大牌右翼,完)
2. 買斷美欺 (睇下會唔會賣俾貝老賺一筆,賣就留S56,原陣繼續)
3. 免簽力子 (正選前鋒,完)
4. Pobega + Adli (中場補充,完)

Out
1. Kessie去犭巴
2. 羅隊去拉素
3. Colombo借去萊切

依家傳聞:
1. Renato Sanches —> Enzo Fernandez —> Tralee —> Douglas Luis
2. De Ketelaere —> ?
3. Dybala / Gabriel Jesus —> ?
4. Botman —> ?

Others:
1. Belotti ?

To be sold:
1. Caldara
2. Duarte
3. Ballo-Toure ?
4. Rebic ?

To be loaned:
1. Lazetic
2. Nasti
3. Maldini ?
4. Gabbia ?
5. Plizzari

To be returned:
1. Bakayoko

To be renewed
1. Bennacer
2. Leao
3. Kalulu
4. Tomori

睇下仲有無
但咁傳法真係會原陣開季
主席仲話要歐聯行多步
人地LKK Pogba
聯賽都係問題
仲咁大想頭
今年除咗我地打得好,都有人地各有問題而收皮既原因
再咁不思進取真係一季就打回原形

最後一句
紅鳥DLLM
希望你完轉會窗狠狠抽擊我
好似話琴日唔少經理人去左米蘭傾野
應該真係高層岩岩續約 開始傾
睇多排先啦 暫時堆plan a都仲未比人簽走
里爾個2件都幾明顯係等緊我地
首要任務七月頭要傾好Leao +ben
唔係過兩年又做慈善米蘭
難得奇蹟奪冠叫做重返TOP TIER 有D眉目, 賣畀個空心佬倌又返返5年前砍掉重練
同步啦
一邊傾轉會一邊傾續約
班意大利佬有無咁撚慢
Botman唔樂觀啦,個價搶到太高
希望集中簽CDK同Sanchez改善前場

如果大哥續,唔知仲會唔會簽紅貝
大哥同住烏都幾多傷下,兩個當一個用都未必夠
簽埋紅貝好似好啲
不如話国米兩年後會200m買斷lkk
咁車仔仲倒賺添
有冇可能簽到可以靠自己搵食嘅前鋒
有 猁記福將
CDK應該都算?
力子都算係咩?
cdk我唔熟見有人話似卡卡
我地果幾十m budget 真係唔好幻想呢d 野啦
有個正常前鋒識跑下做下二傳已經好滿足
咁j番紅貝算
紅貝免簽到又唔高人工真係諗唔明點解唔簽
我當佢柒極唔啱用,一兩年後放番俾d 中遊都收到幾百萬卦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞