累人筆錢:有人話千之味食到佢個仔急性胃炎(2)

125 回覆
4 Like 12 Dislike
千之味根本吹撚大晒
https://lih.kg/3046032

開定post等你,有證據貼嚟呢度,唔使勞煩你開post。
搵緊醫院單等等
希望你可以搞清楚時序同詳情
象人巴:
我po嗰邊,多啲人睇到
支持
嗰邊都有,重po一次。

我喺2022年2月5日叫咗千之味壽司,開新年派對,我仔食咗幾舊熟蝦壽司,嗰晚即刻不停嘔。

當時未到好夜,知道咗有呢間夜診開緊,即時帶個仔去睇,醫生話係急性腸胃炎,開咗啲藥,單我無keep,因為唔使Claim 保險,藥寫得好清楚,係2022年2月5日

阿仔食完藥都狂嘔,所以我飛的去咗荃灣港安,醫生話係急性胃炎,打咗止嘔針,同樣,因為無住院,唔使保險所以唔keep單,張相嘅重點係2022年2月6日清晨3點幾

利申,我唔係想攻擊千之味,只係巴打你一言不合就起我底貼出嚟,令我覺得你屈毛,如果你冇呢個意思,我希望大家可以講和,老婆都叫我唔好同人嘈交,happy wife happy life。

再利申:如果你要有單先信係真,我無辦法說服到你,無人會keep無用嘅單幾個月都唔掉,啲相只係想證明,我個仔真係去咗睇醫生,亦都真係食完千之味就出事,你覺得我搵到咁多相作故仔,我都無法再解釋,希望件事可以就咁完。
唔係唔信你 但你點firm係因為千之味出事?
有冇同日食左一樣既野既人有事?
佢當日或者早少少又有冇食過其他野?
大人平時肚痛都好難自己斷定到係邊樣食物有問題
小朋友肚皮弱啲可能好多其他因素加埋架喎
明白呀巴打,我嗰日早上同中午都係屋企煮畀小朋友食,係啲好普通日日食嘅食物,飯呀,菜肉嗰啲,當然亦都可能係嗰啲出事,只係機會相對好低。

嗰日唯一食過嘅街外嘢就係壽司,我講咗阿仔食過啲嘢畀醫生聽,佢話應該係壽司出事,我只係推斷係啲蝦壽司有事,疑點利益歸於被告,所以我無同千之味投訴過,只係見到個po有感而發。
嗰日唯一食過嘅街外嘢就係壽司,我講咗阿仔食過啲嘢畀醫生聽,佢話應該係壽司出事,我只係推斷係啲蝦壽司有事,疑點利益歸於被告,所以我無同千之味投訴過,只係見到個po有感而發。

原來都係斷估,而且得你個仔一個有事?咁搞唔搞大佢好?你決定。
象人
你鍾意啦樓主,你話係斷估,唔通我拎到化驗報告去證明咩,做人做事,都要過到自己嗰關啫。

我都唔係想撩交嗌,大家有個落台位咪算,你唔好屈我毛就OK

累人筆錢
而家有兩點係有疑問:

1. 千幾蚊嘢得你個仔有事
2. 你開局講到話人地送貨嗰度有問題,但原來似乎係你個人嘅推測。

我有冇搞錯到?

唔好落台,既然講到阿仔急性胃炎咁大單,我話要搞大㗎嘛,而家就搞清楚先 ,如果成立嘅話,理應係搞到佢道歉同埋正視問題,否則對市民生命安全都會有影響。
千之味根本吹撚大晒
https://lih.kg/3046032

開定post等你,有證據貼嚟呢度,唔使勞煩你開post。

細路仔腸胃弱啲咪正常
有人話千之味食到佢個仔急性胃炎
https://lih.kg/bnMCEpU
咁都諗唔到仲打咁大篇嘢駁嘴駁舌
同政府講野一樣

你張d字轉做打針就得
條友真人:
生仔冇拎牌
累狗
五毛 習慣咗就冇事

你手足柒左 可以點幫
lm

Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞