[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
想問下個
Tecware nexus m 跟機風扇又有3pin又有molex 係兩個都要插晒(3pin->mother board,molax-> 牛定)
定係是但一個就夠?

我睇落得塊板一個風扇3pin, 咁我仲有兩個風扇
即係插molex落牛?

ASUS個front panel HD audio 係咪叫AAFP?
見到d pin 岩但係插唔晒落去咁驚插錯

有無ching幫襯過blacks pc砌機?穩唔穩陣
補充「asus prime B660m-A
Suppose d cable嘅字應該向下
依家hd audio 個pin 係
OOOOO
OOOXO
AAFP係
OOOXO
OOOOO
對唔上

咁計我咪應該插個HD audio去加右下角speaker?

Thanks
有冇D冇咁顯眼既支架介紹
Mini
右下speaker係for機箱嗶嗶果粒喇叭仔用
同埋右下係成組20pin黎?

你說明書話aafp係前面板音效,若要插hd audio要喺bios定唔知邊度開HD audio就得

成塊板又無第個位
用緊
Google睇佢官網同Hkepc介紹
佢機頂應該夠裝240
係應該唔夠長裝360?
我諗你如果想裝360
長度可能要買啲長少少嘅機箱?
每隻箱設計唔同
真係要等砌開機嘅師兄先肯定答到係
budget 8000 可上調少少
主力打機 youtube netflix
想要細機箱, mon 係28 吋 曲mon
需要連wifi bluebooth 因附近無router
散熱就.. 無乜concept

可介紹一條list ?
如果去埋法奧砌就更加完美
得法奧先會係穩陣 其他都係腦場文化黑店
你個機頂唔會因為高左就240變360架wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞