[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
好撚核突啊點講得出割肉價
台灣割肉價: 3080 10gb $5300
香港割肉價: 3060ti $4599
60ti仲賣4599真係笑撚左
"割肉價"係指割客戶肉,唔撚是割2千FUN 自己肉
唔好幫襯佢囉
小學-偷偷地用老竇部i3內顯打機,認到晒全家唔同人腳步聲,一知係呀媽返緊黎即刻熄機
中學-碌地沙/磨爛蓆,先拗到父母買部i3內顯laptop
大學-多咗時間打機/返pt,暑假死慳死抵,日日食杯麵,終於買到張60卡
玩兩三年出社會,又買返i7內顯laptop做野,收工返歸,沖完涼,食飽飯,即瞓
gigabytes 之子 - 油易!
老細: 割撚死你地呀
$20 收Hdd
Ching 入去留言! 關我撚事
張卡都賣咗一年半囉~仲未去返首發價呀?
大家僅記腦場首發價啊~
良心老闆
唔係日本AV,係小寶探花之類
咁要收返你錢
好睇過AV
GIGABYTE跌破4千嘅話就應該差唔多啦
學上面巴打講,3999都係4千樓下,所以都係睇睇定價先,2000FUN就唔撚洗睇啦
3999都已經10算
我地睇下當年msrp USD$699, 同3060 ti效能幾乎一樣嘅2080super喺香港賣幾多?
旗艦版都只係10算,我屌你老母啦
60%價錢買返3年半前嘅產品,仲要係縮水版,你買埋我個份

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2408797/NVIDIA%20GeForce%20RTX%202080%20SUPER%20%E9%AB%98%E9%9A%8E%E5%8D%A1%20%E2%86%91%EF%BC%846,100%20%E9%96%8B%E5%94%AE%EF%BC%81%E9%A6%96%E8%BC%AA%207%20%E6%AC%BE%E5%85%A8%E9%9D%A2%E7%9D%87
我都冇計

我都已經好盡力咁傾價[sosa
請問下
500 gb ssd +兩隻1 tb hdd
定 1 tb ssd + 1tb hdd
定 1隻 ssd算

即係都係3999
3999.9
用途
如果真係連msrp都去唔到,冇計啦悠2,唔係我唔想幫襯你
執相剪片
都會儲下甜片
我就係伯bt多會整死ssd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞