[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
3060 ti準備有4000樓下了
我他媽的等到了
galax 3999
全部3999
咩牌子
Not galax
搵食機
95%搵食--寫Program (Visual Studio, SQL, MySQL), 畫圖 (Adobe Illustrator, Photoshop), 砌稿 (Adobe InDesign)
5%娛樂-- 睇片
想揀12900KS係因為多核得黎Hz夠高,有啲單核野都行得快啲。
ITX係地方問題。

想問下青,
1)呢個list有無野可以慳?
2)張display卡夠唔夠放NR200P?
3)850W牛夠唔夠推?
4)3070TI放NR200P會唔會太熱,使唔使落一級3060TI?

1 x Intel® Core™ i9-12900KS Special Edition BOX 行貨
價錢:$5,999

1 x MSI MEG Z690I UNIFY DDR5 Mini-ITX
價錢:$2,460

1 x Corsair VENGEANCE® 64GB (2x32GB) DDR5 DRAM 5600MHz C40 Memory Kit — Black
價錢:$3,999

1 x Samsung 980 Pro Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,999

1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC Edition 8GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$5,650

1 x Cooler Master MasterBox NR200P MAX Mini-ITX
價錢:$2,760

總計: $22,867
https://www.faroll.com/customize#NDQwMSw0NDMyLDQ2NDMsNDgzMiw1MjQzLDU0NTY
等緊3080/3080ti 再跌
邊個牌子同我最熟
EAGLE?
yes
雖然丐,但睇評分係高過MSI VENTUS 2X OC,仲有GALAX 1 CLICK同INNO3D TWIN 到時睇價位

https://www.youtube.com/watch?v=9N4_dMHpu1I
過兩日降的了
妓姦打手油耳
大陸風扇平所以興自己加風扇多所以大陸牌子箱比較少跟風扇
廿幾蚊已經有ARGB風扇,香港就不行了,要買包扇既機扇
仲有10蚊既rog機箱拆機14cm風扇要求唔高粗用完美

班奸商蟹撚晒啲貨,屌你老尾,蝕鳩死你班仆街
INNO3D
坐足成世啦傻鳩
3060 $3499
3060ti $4599 “割肉價”
同埋呢兩年靠炒卡食骨都唔知賺咗幾多啦割啲客既肉就真
所以我都冇乜坐卡

我就冇乜炒卡.照常賣
第一眼以為60Ti$3499
$4599割咩肉
由得班撚樣繼續揸住啲貨喺手, 香港班電商全部死賤種黎, 執撚哂都唔至在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞