[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇炒過唔同燈SOFTWARE
唔同燈SOFTWARE見過炒到重裝WINDOWS先得
我老人家就感覺唔到,用4k 60hz
用佢免費window算啦
打fps game就feel到
ENDING菇
個衰仔同我講,唔知點解,睇野愈黎愈慢
用Notebook外駁黎玩?
我就知佢一定唔係越來越快!
係眼睛有問題,快d睇眼科
2K 行60 , 你會建議用邊張display
3090ti 唔差嗰小小

其實都唔急換機
等緊GEN 13 cpu, ddr5, 2k mon 一次過換

15K 內
不如等多五年
o靚仔,信唔信我濕你吖嗱
NB 1660ti,行雙Mon溫柔D啦刑老闆
全部係未來野

未來科技
Cpu: intel5 10400

Ram: aDATA Premier 8GB (8GB x2) DDR4 2666MHz U-DIMM

Gpu: SAPPHIRE 藍寶石 NITRO+ Radeon RX 6700 XT OC 12G 顯示卡

SSD: Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280

螢幕:Msi Ag32cq 1440p 144hz
主機版 :ASUS TUF GAMING B560M-PLUS
火牛: antec 700w gold
黎緊想用消費卷換下cpu
各位大佬有咩好推介?唔熟電腦野
依塊版好似正係換到11代既cpu?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞