[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
手機 睇鬥音,
YouTube 留返返屋企睇
但係而家utube 撈埋短片
講真.講還講

我都講左好多年.真係冇咩要散貨
silent wings 4 7月出.好野黎
你還你

屌那星腦場文化, 試下唔好做功課去黃金買野
幾年前中田買左張GT730 玩LOL

認住佢
我都講左唔知幾多年

不嬲都冇貨要清

就算真係有.我都大劈價完先清

你全行仲清緊10代11代既時候.我一早已轉哂玩12代
4百蚊正常呀
之前問悠二巴出咗條list,自己加咗個moon,想問各位巴打意見
Budget:around 7k
主要:剪片
次要:打吓機LOL fallguys呢類型低配置 可能會開直播

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨 (現貨)
價錢:$1,380

1 x Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$999

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$960

1 x [消費券優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨) 砌機減$41
價錢:$840

1 x Sapphire PULSE AMD Radeon RX 6600 8GB GDDR6 (可單買)
價錢:$2,649

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x Tecware Forge M2 Mini ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$349

1 x MSI Optix G27CQ4P 27" 2K 165Hz 1ms FreeSync Curved Gaming Monitor
價錢:$2,599
但係你blacklist我二係咩意思?
身體很誠實, 其實我有去發奧買野

間間都可以去, 唔試點知邊間好邊間壞
我都好誠實,邊間優惠我搵邊間
所以我去左正都買SSD, 平到無晒貨, 焗住去另一間買
邊間平去邊間
會有人壞老味板,實賣到出
話說屋企條lan線1000mb downgrade左去100 ,剪過個頭 都無用
唔想成條換
之前同一條線出到1000?
咁所以點解black list 試下我二嘅頂級砌機服務囉
日馬水貨dell mon點登記保養
我自己識砌點解要搵店砌

射落海都唔益人
正都平?
睇邊件貨, 我買果隻ssd 正都仲平過Jumbo
係, 用左8年條線開始打柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞