[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(328)買件比錢前好早D上黎問,比完錢買完仲問就碌柒。

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
三萬就 Why not both la
呢隻箱有乜問題?
俾得3皮
你幫佢計盡佢先算啦
thx 巴打
刑天巴打你砌list係邊間舖?我照你條list去執,香港終端貴千幾蚊
自家鋪
問埋, 我應該準備跟呢條LIST
咁WINDOWS 果度有冇咩方法平少少
有冇名 幫襯下
紅店就咪拎出黎講啦
雖然刑老闆都係黑店
免費試用版用住先咯
佢唔係話對燈冇追求咩
筆直25k左右 主要用黎打機1080p 240hz 請問下面有冇野要改 本身有隻1tb 2.5" ssd 同 1tb 2.5" hdd同一把corsair 120mm

CPU: Intel® Core™ i7-12700F BOX
MB: MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX
RAM: Corsair VENGEANCE® RGB PRO 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Memory Kit
STORAGE:
Toshiba Enterprise Series MG08ADA400N 4TB 7200rpm 256MB 3.5"
Samsung 970 EVO Plus Series 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB
PSU: Corsair RMx Series™ RM1000x 80 PLUS® Gold
CASE: Lian Li O11 Dynamic EVO Tempered Glass E-ATX - Black
CPU COOLER: Noctua NH-D15 chromax.black Dual-Tower CPU Cooler
FAN: Lian Li UNI Fan AL120 ARGB 3in1 - Black * 3
就係想有燈睇落舒服D 同埋落水唔係好識搞 諗住有10把風扇應該點都夠做掛 張list有冇咩野需要改改佢好D?
如果得4把機箱風扇 冇aio 係2前1後1上定3前1後好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞