[IOS/AN] 神魔之塔(163) 我要合作呀神咩魔節呀 送垃圾就收皮啦

1001 回覆
2 Like 15 Dislike
本身融冰核同怨念核都有一粒,如果整多一粒整邊個好?
定係直接帶附消算
多個途徑畀你拎石都要嫌?
不爽別打
一封好用啲

四封主要減2cd
同埋有消五心回血
一封延秒+1.5倍增傷 無得輸
Dllm 神bug之塔,妖精輪迴尾王先消唔到珠,side左我20分鐘
啱啱打完
潛解都要打黑白珠打咗20回合
執了
各位召喚師好,我是朗杰。
◼ 回應上一篇報告最多讚的意見 ◼
上一篇 1800 報告中最多讚的留言是建議「染香綺狐 ‧ 妲己」的主動技能 CD 減少。
現時黑金妲己的整體強度已十分足夠,所以未有考慮作出調整。
比較多人談論是主動技 I 的強度,或認為黑金定位的主動技能 CD 需要更短。若就單一技能上,我覺得的確是需要增強,但設計上有看到角色整體能力及性能去評估,作為隊長沒有加入很大限制,可自由加入各式各樣的成員,因此設計自身的主動技並非全面型的方向。以雙技能及配上龍刻武裝等組合應用,作為支援及搭配隊長能力已是很符合定位的強度。
要針對單一能力去強化可以有很多說法,如角色整體出現問題,我們會再評估及考慮是否需要調整,但她的主動技能 I 冷卻回合數並非設計時考慮的核心強度來源,以綜合角色整體強度,這部分現時是未能作出符合大家預期的調整了。
◼ 角色動態造型延期 ◼
有關今版本大/二獎角色「星械造主 ‧ 奧米伽」及「曦光冷瞳 ‧ 隱德萊」的動態造型,因造型的動作及特效表現仍需調整,所以推出時間需延遲至於 6 月23 日推出。我們對於造型未能跟角色同步推出表示歉意。
◼ 潛能解放的本多忠勝設定 ◼
近期有留意到玩家很關注「重鎧烈拳 ‧ 本多忠勝」的外形,雖然現時沒有打算對角色圖作出更改 或 推出其他造型,但就今次角色設定的情況,我有收集了相關意見並向美術部查詢。
按美術部同事的回應,是希望以服飾及裝備的升級去表現角色潛能解放後的強化,關於玩家對角色外型改變的期望有落差,美術部已了解玩家們對男性角色體形表達的喜好,未來在設計同類形男性角色時,會更著重角色體型的表現,其他角色在畫面上亦會加入更多元的表達方式。謝謝關注。
◼ 問題/意見收集 ◼
今篇會繼續回應早前神魔特別報告問卷調查的意見。其中一項較多玩家想改善的項目是隊伍編輯欄位,建議包括:「增加更多隊伍欄位」、「可更改隊伍名稱」等。
在跟進這部份的優化同時,都希望了解更多玩家編輯隊伍的使用習慣,因為我們在討論相關優化時,都有審視其他方向 或 延伸的問題,例如:「設定了太多隊伍,選擇隊伍時不太方便」、「是否意味要定期增加欄位」、「新增隊伍數據庫儲存隊伍,並直接複製到當前隊伍會否更好」等。我們會先收集大家意見再確定未來做法,以下是意見收集問題,希望大家能提供意見。
● 隊伍欄位意見問卷:https://docs.google.com/....../1FAIpQLSd2fPc5....../viewform
收嗲啦
咁美姐呢
岀咗幾多木屬支援角色比佢呀
點都話唔夠啦
雖然啲隊極速過氣
不過抄排行榜都係越多越好
想問中bug定點,開咗龐貝啲珠唔識郁

回報Mh
幫你加返一次挑戰機會
今日打咗幾次呢度死咗,以為自己轉錯
https://youtu.be/uwCigV-q510
1粒腐化龍刻+附消都夠玩,多幾粒free style腳轉
用呢隊再三核心
易打
問嘎敏
得罪講句,lv9/10都係expect你齊卡先打得過,唔齊卡可以慳返啖氣
Alex哥被炎上
官方今次會點回應,定又扮死
不爽別打
妲己好撚勁唔需要減cd
不過六封厄災係唔比你王關用呀
錢就袋咗
憑實力刁難玩家
點解要回應
MH弱智唔係扮明明可以用其他技能去做到相同嘅效果係都要夾硬整個無視無視真係抵比人屌
有冇人幫手擺下怨念核約菲
好彩近呢幾個月都冇課金
之前邊度講全光冇神成就咁癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞