[A/I/DMM]ウマ娘プリティーダービー (64)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想share俾朋友睇了
新手想等台版做馬主得唔得
唔知你個篇文係唔係巴哈
我望左兩眼 大部份都係廢話黎 唔洗點理
真係想玩直接開波玩 不過你都見 大部份 ssr冇滿突唔用得
係建議買個起手帳(2張ssr滿突唔貴得去邊) 3張可能要幾百(有用個d)
另外就係 針對ssr冇滿突唔用得 查實你活動大約3-4個月會有1個萬用突
0.5 / 1.0 週年 一般會任務有1張 課金有1張自選卡(200$) 你課到點都好
都係帶得5張卡 唔課金(我指1單1單個d)
玩番一年半載 唔可以講咩卡都有 但最強勢個1-2張 你係應該有
有咩唔明問下呢D人好過
Thx 各位巴打
玩咗陣最後用80人仔買咗個2突滿嘅初始,希望冇畀人昆太多

不過啲馬係咪好垃圾?我見排行榜呢埋全部三甲不入
我諗住井隻小魔女出嚟再睇下歪唔歪到勁馬
然後等1.5周年
80人仔有呢兩張突滿都幾抵玩
呢啲初始帳都係抽卡唔抽馬 馬廢係一定的 至少你都仲有星雲 小栗 多伯呢幾隻勁嘅
魔女好廢 上唔到場的 除非有愛 唔係建議等下一池
馬唔垃圾,種馬嚟講星雲多伯原皮帽都係t0
大賽長距茶座好用,其他距離栗帽通殺,花嫁女帝又可以跑短
就咁睇你依家其實唔太洗抽馬,尤其東商本身都唔強勢(有愛抽老婆另計)
建議你儲返兩三井石等出勁智卡抽爆仲好,換滿埋根烏拉拉之後你個box即刻批發Ug,速根速智根智都玩到
同埋你依家巔峰杯可以養咩馬都用福來+成田路+力西野花+理事長/sr智大和/sr智速子 (三選二)+朋友ssr智卡(fm/nn /cb),夠你養到ss有突
無成田路直接4根2智一樣夠玩
我連初始都冇刷過 都係玩到落去
一樣 無成田路
跟巴打嘅配置打咗2場,1場A+ 1場S
Btw 你哋點判斷要打比賽定訓練?
我見人玩巔峰杯係咁打比賽,但又冇解釋邊啲應該打
有啲日子有幾場G1,我通常直接揀粉絲多嗰場嚟打
其實係,我都係咁様慢慢儲慢慢玩,一様有幾張滿突SSR(小北+成田路+綠魔),滿突SR都一堆,仲未計活動會送既SSR卡,其實一定夠玩

你估個個玩家都係課長咩
拿你試吓用福來成田路西野大和速子,借美妙,因子6體12力(體或者可以低啲,但最好至少有3),將呢啲g1唔好改打曬去,除咗天春可以自己睇情況打之外其他都一定要打

第一,第二頭半年盡量拉絆,最好第一次合宿前速智卡都彩曬,之後除非雙速彩/帶美妙嘅雙智彩,唔係一律跑比賽,最好最後有30+戰
講漏咗上面係for你養原皮帽only
Thx巴打
之後試吓先,不過我啲種馬好垃圾,唔知做唔做到

Btw
有冇巴打缺友情,可以留個id,好多體可以幫你刷友情
另外想睇吓有冇公會收人
唔係死人公會就ok
https://uma.pure-db.com/#/search
想要咩卡咩種馬可以自己搵

跟足所有比賽,出咗第一隻S+
不過冇3星藍因子
玩巔峰杯最緊要知每樣item用嚟做咩,比賽打得多就為咗結算夠多pt出成版技,賽程我排到好撚密基本上英里A/B先大機會養到神仙出嚟,揀比賽規率一律 有勁敵> G1 > G2 > G3,當然有啲你明明短距適性C但係短距比賽有勁敵就飛得

攻略網到到賽程差唔多大約打32-34場

明白
邊個網可以搵到呢啲圖?
原來頭先quote錯人
https://gamewith.jp/uma-musume/article/show/323197
冇圖 但有賽程參考
我上面貼個賽程第二年12月尾搞錯咗,應該跑東京大賞典
跑夠5場泥地g1有多30屬性
同埋頭先計漏咗你有福來,咁3體夠了,其他因子可以堆曬力
之後用練吓育成手法同少少運應該就上到ss
想問下用咩vpn先玩到
免費既話OpenVPN spider 要down兩個app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞