好希望 習近平可以終身連任

44 回覆
118 Like 3 Dislike
喺現代呢一套唔work啦
而家個個都知中共管治下地方政府有幾腐敗
已經同細個嘅洗腦教育有落差

如果仲繼續維穩反而好快會收皮
咁多民生問題下放寛言論點都好過積壓住好多

不過收皮前題要加埋經濟轉差
如果唔維穩, 第二日就收皮啦
維穩 反而可以一直壓下去, 壓到頂唔順為止

參考蘇聯
蘇聯後期 就係開放言論自由, 新聞自由, 仲搞埋 選舉, 比民眾享受到 選舉/自由既好處
結果短短幾年就倒台

更何況 大陸人 一向係怕硬 唔怕軟
你對大陸人越強硬, 大陸人反而驚左你
你對大陸人越好, 大陸人反而更加得吋進尺

就好似大陸人從來唔敢屌中共政府
相反, 大陸人移民來香港, 香港政府派綜援比佢地, 佢地反而日日屌香港政府 綜援太小, 要求派多D

所以對大陸人 唔可以太好
對佢地太好, 佢地反而惡過你

你對大陸人殘忍, 佢地先會驚左你
又打飛機
而家網上講幾句都咁多掣肘
民主選舉制度香港都唔比有
講緊 中國一百年內都唔會有

係人都知中國啲小粉紅愛國到係刻喺dna嗰種
去到其他國家都要護主就知要佢哋推翻政權根本冇可能

其實真係好矛盾
除咗洗腦比佢哋圍內打飛機之外
愛國唔係應該想國家變得更加好咩
禁人發聲真係好窒礙一個國家既發展
有時比啲位班大陸人挺身反抗下社會不公不義
咁樣好似先會行得更長遠
唔死咁點
你認為中共官員 真係想中國好??

佢地只係想 執政果陣盡快貪污, 貪完之後帶住D錢離開中國, 去外國嘆世界
你睇下中共官員 既老婆仔女, 全部放去外國.......財產又放去外國

所以中共官員 根本唔在乎中國有冇進步
佢地只係想打壓中國人, 再貪污, 貪完之後離開中國
只要佢地走左佬, 中國滅亡都唔關佢地事
廢話 台灣都唔撚夠打喇
7月1就完
3年之後又3年
呢句野我聽左九千幾次喇
北韓都仲係度
習近平 死好命

原本反送中事件 可以搞死佢
但跟住就全世界爆發疫情, 無人再理香港
一定得
支爆真係幾時都有市場
至少廿幾三十年

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞