9成按揭/高成數討論 - 22

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
佢計完如果ok係咪都好少埋門會唔批?
同埋信用卡當月消費計唔計落扣入息
大概10-15k per month
定係要找曬數先好去做申請按揭
埋門果下就要check你tu啦,當月果啲消費唔會計落入息,扣入息果啲係loan,至於卡數你有好大條咩?你正常消費每月15k月月清唔會有事
想請問一下
點解同一座同一層同一則隔離單位
銀行上網估價會差成四十幾萬既?
因為上網睇有啲話會將你當月消費x 3-5%扣落你個入息度,所以問清楚
同埋做按揭一般洗唔洗比信用卡月結單
因為有條數係用渣打信用卡fps轉出轉入咁,大概60K
佢唔係loan,我個個月都cover到冇爭卡數,應該唔會喺tu顯示
如果唔影響我就唔找住
又有啲人話電器鋪提供嘅免息分期都唔洗扣入息,有啲話要,都想知道埋要唔要扣
sorry for 1999
因為月入啱啱好,一千幾百都好唔同
1. Banker問你拎先比都得
2. 電器鋪既分期唔計負債, 除非你信用卡打上去卡中心分期
用Bea
回左成10萬
2.875封頂
借幾多?
一樣bea
P-2.75
Rebate 2.3% (purchase price 50%)
有按揭轉介定自己搵返黎?
600萬 九按
有錢拎去做定期
轉介啦 , bea2.3 agent 回多0.3/0.4比你
Total 2.7%
期期準時還卡數,點計入壓力測試?
睇月結單
邊間轉介有咁高? 星之谷同我講得1.9,仲要冇ml
星之谷
14/11交左申請表比大貓
今個星期先話pass左比按揭組是否正常?

同埋想問下聽到大貓話加息
我層樓一手樓花 380萬
諗住130萬比首期 其餘做按揭
想問下加息對我月供差幾遠?

唔好意思第一次上車咩都唔識
申請多幾間,正常大行會好
細行回饋會好啲
有錢借盡 用黎做定期 賺息差
但你借7成 方便將來轉按6成食回饋
想問下驗樓即係點
岩岩上車 暫時見citi好似最抵
謝謝解答!
大貓岩岩批左
380萬做7成按揭
H+1.3% /P-2.5%
現金回贈 4萬7
請問offer如何?
更正:
H+1.3%, cap P-2.5%
現金回贈$ 47230 plus Mortgage Link Account
保費65折

感謝!
6球野9按 你搵緊60k一個月?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞