召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(101)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔洗吊太高,吊到架車慢慢郁到就hold住,之後控制郁同停交晒比右腳踩brake ,放鬆啲!
識渣剷車同考牌有冇幫助
有冇人知比錢幫手排快期重考個朱生有冇伏
我記得有d 灣係望左右鏡都睇唔到後面的
Like 永孝街番考場過左最後果支燈後番入工廠區果個暗灣,要望中鏡先睇到後面
應該無 不過貴
教得好係好難搵,相反正正常常冇精神病準時上堂嘅都佔一半,所以求其搵個先,唔得就轉,接受到就要啦,機率上搵兩次就搵到正常
水邊圍竟然有官考我學車個陣水邊圍行過一兩次就無再操過
想問下有冇師傳肯教下鴨駕補鐘?
重有成半年幾先補考,想每個月都上一兩堂keep住啲手感,又想搵下機會試下其他場。
永孝街係咪真係好難?
抽中出年考
而家仲有冇邊度會接棍van丙部快期
考第2次駕院決定唔考了
自己唔岩揸一回事
我轉左彎 有學神停下又郁下咁 我卡死係彎位 我去又唔係等佢去又唔係
我未考,so far 練左一排我覺得唔算難,要練多d 上落2,3波既技巧,因為好多大直路
工廠區果度就睇運氣啦,好多人都話安全出到工廠區就pass 左一半
我都好意外個官考水邊圍
之前仲多行宏業東同工業邨
有個位同樂活道一樣咁斜但唔係禁學 你師傅有冇帶過你行?

樂活道(紅色線)係禁學路段 但樂景臺唔係 斜度差唔多 一樣練到 跟住藍色線就去到

其實大家係衰緊張先做得唔到
正常做法係
先比啲油(幾多我真係唔識講 都要聽到engine聲嗰隻 試多幾次就明)
跟住左腳慢慢鬆極力子
去到一個位係你會feel到個engine聲沉咗啲 跟住架車會向前趷少少 呢個時候鬆手制就唔會溜後
不過要小心鬆手制嗰下 兩隻腳都唔好亂郁
假設你唔小心踩低咗少少極力子就會溜後

我自己做法係鬆嗰下隻右腳要ready 一feel到溜後就要即刻踩brake 要快過個官 如果唔係就肥硬

加油利申考過兩次樂活道 第二次搞掂
Have contact?
你都係學神
泊位掉頭大家幾多堂學識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞