召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(101)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
岩岩比c fu係螺旋處 dup 左兩次四山攞得太開要對面貨車停車讓
不停超越物體,條頸就斷
抽左半個月頂唔順(唔係日日抽),比左$700人地抽,第二日抽到,去到運吉處拎期一睇
今日第二次渣,死螺旋處
我由$280加到$300
望邊唔太重要 重要嘅係話比考官知你開車前有留意車外環境 所以動作大啲浮誇啲唔緊要 前後左右有嘢冇嘢都望下 望足5秒先開車都冇問題(講緊一開始開車,燈位/過路處望完就好一波開車)話比考官知你每做一步行一步都知道條街嘅情況同環境
郁埋身就冇咁辛苦 齋擰頸係會好難頂 微微郁少少身會差好遠
明白thx!
我燈位開車成日俾師傅話我手腳太笠
但心急又會手忙腳亂 或者唔記得望鏡
自信心就黎歸0
你一邊入波一邊望就ok 仲可以令自己習慣入波就要望環境
我師傅架車用開燈條但成日驚預唔岩位
燈條同泥檔咪一樣功能
我師傅都係用燈條
位我上面講得好清楚,參考點亦好精確
最大可能係你執行得唔好,所以要車慢等你多d時間思考,同埋對步驟熟,唔真係揸都睇下片溫習下
呢排日日睇片星期六學車練下先
同埋三手掉頭有冇咩心頭 補鐘師傅話駁底同駁頂又唔同
如果係淨丙佢都無方法
$320/45mins算唔算正常價?
280-350都有/45mins
聽朝考車
希望到時微雨少d仆街亂衝出馬路
我都聽日考 好驚一緊張就咩都唔記得
後日考忠義
平日兩點半細圈多唔多死車?
想問吓本身八月考路試正常收到新排期信未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞