有冇人用緊Thinkware 車Cam?

211 回覆
6 Like 1 Dislike
嘩。。。咁屈機

我買機時個sales 話一係用原裝咭,一係用Samsung 咭,其他牌子會有兼容問題,我就買咗張Samsung 咭。

到想拎片睇時先發覺佢斬開片時有幾格畫面會冇咗
你張卡容量細唔夠位咪會咁囉!
我已經係kill app
reset
forget wifi
入app再連

都係連唔到
已經係呢個
咁幫你唔到
佢另一個app就真係不斷斷線
你係咪用左wifi hotspot mode,手機直連要禁一下個wifi 掣,同埋一陣就會跳番hotspot mode

唔係就...換過部電話
re 錯人 sorr
算喇,佢個app都廢,set到野就算
佢錄野正正常常無投訴
Same,我係1000
基本上呢位巴打都講得7788

同埋真係要講就係啲cam位兩年都無update過
仲有個Wifi連左download成日斷
其他都係咁上下

希望幫到樓主
你係咪部電話會自動駁落架車嘅Wifi呀?
如果係,一駁落車Cam,佢又會自動跳咗去架車
應該唔會駁車wifi
我返去再睇下

同埋使唔使login cloud ac先用到?好似唔知係邊度睇過第一次連要係cloud度搞d野先

個cam係上手車主裝落 冇咩研究過點用
反而冇乜人討論blackvue
到底點解
個個講親唔係thinkware就iroad
再唔係就ddp同屌米

以前比較過dr900s同u1000
發覺分別又唔係太大
唔洗Login任何嘢
佢個App叫Thinkware Cloud
但其實同Cloud冇關
只要你部電話駁到車Cam Wifi就得

我部寶馬就係有Wifi
一上車就自動駁CarPlay或Android Auto
所以我一駁Cam Wifi,好快又會跳返去架車度
我要係架車度Forget咗我部電話
先可以長時間駁去Cam Wifi
thinkware最好用㗎喇
share please
你指micro sd card?

我用Strontium NITRO A1 MicroSDXC Card with Adapter (128GB, 100MB/s, Class 10, UHS-I U3) 呢隻無問題
係咪因為有d 卡 write speed 唔夠快?
用緊q800
無得set, 只能夠1分鐘1段
每一段片都係142mb

的確dl 片又真係需要大概1分鐘1段
係咪按過thinkware cloud ?
我有次按過下, 試登入會員 同埋 set 連接外置wifi
最尾放棄唔set
自此好難連wifi

最終解決辦法係拮reset 制/ hold voice+manual recording 制 去reset 部dashcam, 重新set 過部Dashcam , 每次一著車都有返 "連接thinkware 開頭既wifi 網路" , 就無曬問題
thinkware 同blackvue 點揀
唔關事
可能係兼容上有bugs
因為以前用我已經用到input 120mb/s都一樣有
後期先換返佢廠啲sd card 好似唔知得30定40mb/s但就係乜事都無
有冇人知THINKWARE係邊度造?
利申用緊GARMIN係台灣造
我揀咗blackvue dr900x
呢到普遍都揀thinkware
我上網睇對比片見thinkware有啲爆光
不過spec比較好畫質好少少
泡菜產
訂左架C200 淫夫淨係裝iroad
我想blackvue > thinkware
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞