有冇人用緊Thinkware 車Cam?

211 回覆
6 Like 1 Dislike
Thanks,謝謝解答
你用邊個app?
要用Thinkware cloud 先ok
800 pro 已經好清
Thinkware (其實者好多牌子都係)個parking mode 係用長短火來認你部車熄左未,telsun 本身冇短火,所以隻cam 轉唔倒parking mode. 有人會用煙插駁電加外置電來做相似效果,但個煙插本身開sentry mode / remote wakeup 都會供電,咁就會當左行車長錄

有某d 牌子如blackvue /支那叮叮泊係用motion sensor 做parking mode ,咁就唔駛理長短火問題啦 , 不過tesla 要長錄一樣都係要加外置電池,因為你直接 12v 攞電/破線一定破保
佢衝燈相機一樣話有快相,我發現有時係因為gps 認左橋底有衝燈相機佢就鳩叫
呀仲有哨兵未講,因為哨兵好撚食電,泊一日用4~5% ,又會閃住人,所以唔係個個車主想開
同埋正如我上面所講,開左個哨息,你部車cam 又有駛住煙插,佢會當你全日行車咁錄
我果個連wifi 好慢........電話成日都等勁耐都見唔到佢彈出黎,搵得黎 自己又disconnect左有冇師兄知點解決
垃圾窮撚 , 小米cam 都好清㗎
之前裝格過下價, 呢間幾貴下
未update地圖?我果個位好嗌70
係認左尖山隧道口果個
仲有屯公有個位又係奉旨嗌左青公果個快相機
但係尖山隧道無論出口定入口都冇相機,而且我行尖山隧道佢反而冇任何相機提示
唔該晒,好清楚
拎條片去報警,條友即刻自首
話會賠返足錢畀我
最後有無落案
你架車係咪有Apple Car Play?
用緊f200pro,想問有無需要裝同邊度有得買個Gps sensor?
邊個會keep單
Tesla唔係本身都成車cam咩
Tesla Model S用緊Q800 pro+外置電
基本上入P波落車就自己轉parking mode繼續錄 (唔郁車錄到~22hrs)
上車就自動用返12v電
冇問題
用緊iroad路過…
每段片最長30s
如果揾片有排碌…
下載都差唔多一分鐘一條。。

Thinkware冇記錯有得set片長喎!
一分鐘太長咪set短啲囉。
慢係因為用緊2.4GHz wifi
新嘅有5GHz wifi會快啲啲 (唔係電話嘅5G)
好似係
佢隻cam 係用途主要係autopilott , 當車cam 用畫汁垃撚圾
呢個問題只要唔係用返佢牌子sim card都會出現
但佢自己出果啲sim card又賣得貴又難搵
Iroad 用過舊野v9 佢parking mode 錄既 都係錄到前一日only 因為係咁覆蓋 同埋試過發現佢行車 有d時間會錄唔到…..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞