依家買macbook pro 14好唔好

56 回覆
11 Like 6 Dislike
利申2: 2020 8月份好蠢咁買左intel MBP 4 ports
諗返轉頭真係有辣有唔辣,避過左兼容地獄但而家就落後左好多效能
我都買咗啦等唔切
幾時出

對硬件嘢唔太熟,睇完MacBook Pro啲遊戲跑分測試有個問題想問,如果想玩到大部分時下遊戲,最低配置16gb ram穩陣?有其他位要留意?

諗住MacBook pro M2裝 boot camp玩下雙OS
Macbook pro M2有touch bar不了
無打開機我都唔知mac有咩game玩到
Apple Silicon冇bootcamp的 想打機乖乖地買返windows機啦
咁樣配玩唔玩到Battlefield、PUBG、AOE 4?
用唔到幾快都冇用啦
冇話蝕唔蝕,真係睇需求
都話冇bootcamp玩乜鳩PUBG
你到底有冇睇過人講嘢
你要用window 只可以安裝parallel, 但效能可能80%甚至更少。你要考慮吓
諗緊21年之前嗰啲係咪更好,工作打機兩用
一定要21年pro機。
Air無風扇幫助散熱唔會預計可以遊戲
再過耐d 應該就真係打到機 主要都係睇整game 既公司肯唔肯整(夠唔夠多客)
依家最好都係打機另一部,做野就macbook ,加錢升爆spec 為打機唔值
有風扇都一樣熱到飛起同嘈到仆街,打機真係唔建議買mac
揀部二手19年機、16gb 行amd 玩boot camp 好似更加好?

應該都快?
咁點揀好 AMD 又唔得 M1 又行唔到boot camp
Option 1: windows desktop
Option 2: mac + windows desktop / ps5 / xbox
俾得依個價 買部 windows notebook/desktop 啦
Intel mac 真係唔抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞