97後移英圍爐區

751 回覆
27 Like 35 Dislike
岩岩香港畢業,過左嚟做梗嘢
你搵屋難唔難?
我聽人講話搵1bed or studio會簡單啲
你單人就揾share house la
使費會慳好多

同埋會住得安樂啲有得同人溝通
搵唔到先考慮share house
你住緊?
Yes,一條佬住,日頭就打工 ,夜晚同放假,其實幾舒服,同啲鬼傾吓偈
好呀 我考慮吓
Share house係咪唔洗一次過交一年租?
唔洗,逐個月俾,多謝一月一按
你揾1bed or studio 都9成9要你有穩定收入先租俾你,所以你一個人起步就揾share house 住就抵同實用。

當然你要學我咁週圍睇盤,睇完間房先去租,因為可以順便睇埋同屋嘅係咩人住,有幾房幾廁咁
多數4房會1廁,同埋我同過印度人住,就真係好唔夾,佢地平身唔鍾意黄皮嘅人
B1 & B5都可以,睇你買餸去邊個supermarket多,如果你唔揸車,當然有啲studio距離市中心半個鐘巴士車程,五百幾就有studio包水電煤暖氣獨立廁所,但始終係英國有車牌會好好多可以考慮吓考完先過嚟
香港考下停下 所以過黎先考
又得姐,同埋都係果句啦你一個人過嚟同兩個人過嚟或者一家人過嚟成個計劃會好唔同,如果你同我都係一樣,一個人過嚟但資金冇咁多嘅話,我呢個辦法暫時係最好。
謝謝你! 我自己再Google下
屌你又話做朋友contact呢
你地就好
我屋企97前都好窮無出過國
所以從未有護照
我90年香港出世
全家都無BNO
比想像中多人 推下
係倫敦返緊工了 多數時間都係wfh好悶
97後?
試吓加拿大/澳洲
我估我老竇都冇 支那出世+窮開+唔會點去旅行 又鍾意送錢畀馬會 我諗佢成世人副身家未試過超過十皮港紙
而且英文程度係差到喺英國會適應唔到然後遲早回流嗰種
係好彩我老母有 佢後生嗰陣已經好鍾意去旅行 雖然n年冇續期 但當初應該都係因為咁先有喺整到bno

真係咁不幸地兩老都冇bno又想走嘅話 就試吓楓葉/袋鼠國啦
我都係Birmingham
你男定女?
老母有bno
唔知要準備咩文件
除咗佢本實體bno(唔理過咗期未)之外
搵定自己張出世紙 K字頭特衰護照就renew定先
我諗主要都係呢啲啦
身份證副本呢啲唔知會唔會都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞