【集資上市】American暨Euro Truck Simulator 2 #29

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
因為好多都係10幾歲嘅小朋友
新手岩岩買左steam package 有齊哂dlc 揸左兩日先explore左1%
想問下係steam workshop down左啲野 係咪玩唔到mp?
平安夜
一間又一間酒店房間洋溢著浪漫的氣氛
"條撚準備"
"瞄撚準未"
"搖撚準備"
的呼聲 隨處可聽
一個又一個女人正期待著那既熟悉又陌生的運動動作
"啊啊啊啊"
"好爽呀啊"
"快啲出啦"
彷彿就是這個晚上的主旋律
有如搖籃曲般舒適恬然

ETS2內卻因為一群貨車佬的出現而變得不平安

感謝是日9位巴打參與
當mod處理
基本上係唔得
咁點算?
MP會幫你disable咗啲mod(除咗極少部份mod)
所以可以照入mp
但入翻單機嘅話佢會話你有crash
會將你部車relocate去你個base車房
想問下唔用呔盤用鍵盤玩得唔得,
如果可以用鍵盤玩會唔會好難控制?
可以Keyboard 玩 不過唔係太易操控
如果冇軚嘅話比較建議用Mouse
用緊ps4手制
Btw 屌佢老母閃退
我一路都係用keyboard, 習慣就好
不過我re-assign key位置先就手
今晚5+2人運冷氣機去里昂

唔好意思啊,早幾日入坑,有野想問下。
依家玩左5-6個鐘,見到有MP就裝左黎試,就整極都出問題。
比如見唔到任務,又或者遊戲時間唔正確。
試左網上好多方法都搞唔掂,想問問大家有冇咩方法解決...
冇揸過車想問
每次由低轉高波會逆時針返轉頭嗰個錶係咪解轉速
係咪維持綠色位最好?
我問銀行借錢買車
驚傷engine要成日維修
見唔到任務?
係game入面去訓教 訓醒就會有

遊戲時間唔正確唔係好明你意思
你指嘅係?
係轉速
轉速愈高馬力愈大, 即係部車會愈好力, 但同時會食油多咗
新手玩應該會冇乜錢入油, 維持翻綠色(經濟/慳油轉速)會好啲
thanks
好力意思係咪轉速高容易上斜同難收掣?
同埋綠色位慳油
engine 健康情況方面冇關係?
其實轉速高先易收
因為波牙大
你ets2入面engine brake都係幫你落波扯高轉數

Engine健康情況就好似冇乜關係
因為我未有自己車,所以我用網上教既方法改config,改完再入就見到任務。

時間個問題係唔同步。
我隔幾個鐘再玩,未入驚前係上次離線個時間,當我照去接任就會變成逾時,因為伺服器既時間同我個時間唔同....

有冇辦法每次開驚都可以自動同步時間
MP一定係跟server時間 冇得改
唔想超時唯有熄機前做完個job/cancel張單
我換個問法,時間不同步既問題,係咪只有入驚休息先可以同步到?
唔係
你mp入面訓 訓完時間都係冇變 因為mp佢lock咗個時間
總之你連mp就一定係跟佢server時間
咁咪有咩辦法可以將自己個紀錄既時間跟到伺服機時間???
成日開驚接任,送完話我逾時。
唔夠時間就唔好接 一係就做埋呢單先熄機
因為就算你入翻single player 佢會話你有game crash cancel埋你做緊果張單

你要記住 mp其實都係mod一個來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞