【集資上市】American暨Euro Truck Simulator 2 #29

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
中間自己有冇休息
點壞法 有無睇過淘寶有冇零件買返黎自己repair
有 抖左5分鐘
離合器無問題
油門壞無反應
剎車掣就有時要整整啲線先有反應(應該叫接觸不良)

問過淘寶啲維修客服
最平二手腳踏都要人仔400

mod editor其實真係好難
新手岩岩down左隻game黎玩,唔明promods係咩黎?

同埋點解我down唔到個promods?
仲有promods 會唔會改變左啲景物個樣
promod 越來越大,
要load太耐,已經放棄左
Promod好似係班高手整出黎既模組 d路好玩d同多d城等等
好似係頭一次先要load勁耐,之後再開game會快返d,不過直家掛住屠龍好耐無開ETS2玩,唔知有無promod有無更新

同埋次次玩ETS2要set好多野,開車又要用好多精神,整整下荒廢咗無玩
起個壇 搞番十幾分鐘
想玩果團火都熄哂
我以前有個g25,自從支波棍俾我chok爛左掉左後,我就用xbox手制+電話gryoscope玩,但都好煩,一有電話入就會炒車
但係值得嘅
唔用promods D路我玩唔落手

所以我set左唔會自動Update
一Update我成抽mod唔用得盞搞
我目前仲玩緊1.28算
大家有冇用過VR黎玩, 啱啱駁左部WMR黎玩Euro Truck, 一坐上車 好撚正
玩過 我怕頭暈 兼有深近視 不了
睇返自己個大mon 好過 屋企無人時駁大電視玩仲開心
頭暈可能唔夠fps
我又覺得就算100吋大mon 都比唔上VR個感覺...不過呢樣真係各有各好啦
戴眼鏡我無得咁試 不過都想買返個trackIR 咁就以後出路口/睇鏡唔使靠禁 keyboard 左右鍵
你試係邊款VR? 我戴粗框眼鏡都冇問題 如果有近視戴唔到眼鏡玩VR根本唔駛玩
trackIR都好過用keyboard 好麻煩
屋企細 本身諗過VR
最後都係買左3Mon
加埋已經有TrackIR 唔使浪費
我本身玩開sim racing, 好多fd 都係3 mon 但我自己都係prefer VR
Oculus太貴仲有咩vr可以簡
我都想用vr玩
但係咪要hardware超勁先得
部機4年前砌用緊i5 4570 GTX770 4GB
我得PSVR
咁既機 單芒都疾啦 仲V乜野R
行某條極繁忙既路爬頭比人block柒左

有冇人試過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞