一人N個Hunter fan theory

33 回覆
2 Like 11 Dislike
會長係比佢個仔處心部處咁殺死

古拿比加一族係來自暗黑大陸
小岡老母係終極大boss
小岡係金用GI 啲大肚藥單性繁殖
自己生小岡出嚟
所以點解佢對小岡咁有信心
因為基因上同自己100%一樣
系統相同姐
Hisoka俾旅團圍毆
我都覺古拿比加係來自暗黑大陸。

同埋我覺得旅團冇屠殺到窟盧塔族,古拿比加好大可能係點錯相。 原因係當時古拿比加對戰窩金果陣時窩金嘅反應太過奇怪,好似作者暗示到件事係佢地做嘅咁。但又無一個好明確嘅答案,例如話的確係我地旅團殺晒佢地族人之類嘅說話,一開始未打果時又直頭唔知咩係火紅眼,係打過嘅話點會連咩係火紅之眼都無咩印象阿,另外古拿比加條村果班友其實唔算係好強。但窩金就講到佢地個對手係非常勁
,所以我覺得窩金當時講嘅對手並唔係窟盧塔族,而係真正屠殺左窟盧塔族嘅兇手,因為團長鍾意火紅眼 而呢班人又咁岩拎到火紅眼。所以團長就發起任務去搶呢堆火紅眼 咁樣先至符合旅團作風,因為直接去搵窟盧塔族其實唔算搶奪,比較似係發掘,就好似去深山掘金咁。要掘好耐先掘到重要未必一定有。旅團個作風應該係響山腳等人掘完落山果陣攔路搶劫,所以應該係有另一班人屠殺左窟盧塔族而旅團再襲擊呢班人去搶眼,咁樣樣個劇情先可以峰迴路轉,原來古拿比加恩將仇報。
小岡個魚竿已經消失唔會再見
點樣搵到之前班大陸痴線佬果啲分析
幾有趣
作者講咗奇犽個弟/妹個黑暗物 係來自黑暗大陸未?
應該係啦
講左
會長好大機會take咗黑暗大陸啲嘢所以咁長壽

古仔都可能食完用極長壽命支付代價屈人機
係咪全家得奇犽當佢係妹
我覺得古仔會遲早同團長同歸於盡
有可能係船上/落船後大戰
但同時我覺得gon 同 killua 會再出返黎
4大主角集合
咁樣先夠"jump"
所以可能gon 同killua都會出發

如果富奸仲想畫
想睇青少年/大人版killua
不過我諗畫到古仔落船都要還神
Ching我都有咁諗過,我都係覺得窩金話佢班族人嗰句有啲古怪,因為照計成條村都唔認識念能力,而且人又少、勁落後,分分鐘用緊冷兵器,仲廢過啲黑幫,點稱得上「勁」,所以我由嗰刻都覺得可能旅團殺嘅係搶咗火紅眼嘅另一班高手

但其實咁樣又唔算justify到旅團嘅行為嘅,始終散貨嘅係佢哋,都係對佢同胞嘅唔尊重
暗黑大陸係俾4個主角升級既舞台 之後會有大任務或大boss要打 跟住先完

- 長生藥 俾古拿比加補返d命 應該打4王子會用哂d壽命 得返1,2日咁

- 發電石 唔洗講啦

- 能醫百病草 都唔洗講啦

- 三原水 就應該小岡 恢復返念既元素
其實睇返時間線 到王位篇小岡同基仔都應該15歲了
小岡同基路亞會出發去暗黑大陸 一個因為要搵返念 一個就因為拿尼加
個樣同身高冇變過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞